Više novca za unapređenje položaja izbeglih i raseljenih lica

848

BAČKA PALANKA: Predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji u opštini Bačka Palanka za period od 2019. do 2023. godine izglasan je danas na sednici Opštinskog veća.


Predsednik saveta za migracije i član opštinskog veča, Milorad Paripović kaže da su ovim LAP-om predviđena sredstva u iznosu od 3.800.000,00 dinara po godini to jest oko 18 miliona dinara za četiri godine.

„Ovo je samo nastavak prethodnog akcionog plana koji ističe krajem ove godine. Planiramo da krenemo u novu fazu pomoći našim sugrađanima. Po ovom planu je predviđeno da oko 60 porodica trajno reši svoje stambeno pitanje – kroz kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, pomoći u građevinskom materijalu ili kupovinom montažnih kuća“, rekao je Paripović.

[wonderplugin_slider id=75]

 

On dodaje da je prema ovom planu, učešće opštine povećano oko 10 posto. Sredstva se obezbeđuju preko konkursa međunarodnih organizacija, koji se realizuju preko Komesarijata za izbeglice i opštinskog poverenika.

Predsednik skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski na kraju sednice Opštinskog veća najavio je i skoro imenovanje direktora JKP „Komunalprojekta“. Naime, ovo preduzeće trenutno ima VD direktora, nedavni konkurs je poništen pa je raspisan novi. Na narednoj sednici veća biće poznato troje kandidata za poziciju direktora bačkopalanačkog komunalnog preduzeća.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here