Gde je najbolji provod u Beogradu?

649

Mnogi stanovnici Bačke Palanke složiće se sa tim da ona ima sve što je pojedincu potrebno za harmoničan život – dinamičnu privredu i duh rastućeg grada, a sa druge strane toplotu manjeg mesta i prisne komšijske odnose. Ipak, izbalansirani palanački život nekad iziskuje i izlazak izvan zone komfora. Jedan od takvih izlazaka bez svake sumnje može biti odluka da subotnje veče provedemo u Beogradu, srpskoj prestonici koja slovi za epicentar zabave na Balkanu. Bilo da se u ovu avanturu uputimo sa prijateljima ili poslovnim partnerima, ona iziskuje malo planiranja unapred. Ukoliko je Beograd vaš izbor za ovaj vikend, predstavljamo vam kakav to noćni život ima da ponudi ova metropola.

Beogradski restorani i kafane

Stari duh prestonice najbolje ćete iskusiti ukoliko odlučite da veče provedete u nekom od brojnih restorana ili kafana Beograda. Kada su u pitanju mnogobrojne kafane, Beograd je najponosniji na svoju boemsku četvrt i Skadarsku ulicu, gde pokraj turske kaldrme stoje neki od najstarijih prestoničkih ugostiteljskih objekata. Među njima su kafana Ko to tamo peva, svojevrsna boemska rezidencija, gde možete organizovati i privatne proslave. Skadarska ulica diči se i restoranima poput restorana Mali vrabac, Tri šešira i Dva jelena, osnovan 1832. godine. Svaki od njih, pored gastronomskih specijaliteta ima da ponudi i živu tamburašku muziku i odličan provod do kasno u noć. Ovo je savršen izbor ako ste se u izlazak uputili sa poslovnim partnerima. Kafana Znak pitanja još jedno je od lokala kroz koje su prošle gotovo sve boemske generacije ovog grada. Ona je ujedno i najstarija beogradska kafana, sa tradicijom koja datira čak od 1823. godine.

Beogradski splavovi

Kada stranci dođu u našu prestonicu, splavovi su jedna od nezaobilaznih destinacija za obilazak. Veče pored reke i osluškivanje vibracija metropole može biti zanimljivo i našim ljudima, pa ukoliko iz Bačke Palanke u Beograd krenete sa društvom, ovaj vid zabave vas sigurno neće razočarati. Neki od najpopularnijih su Freestyler i River, koji su odabir svih onih koji od izlaska traže uzavrelu atmosferu. Za one sklonije malo manje popularnom zvuku, odličan izbor je Povetarac, a ljubitelji gitarskog zvuka mogu se odlično provesti u Zappa barci.

Beogradski kafići

Epicentri zabave beograda stalno se menjaju. “Hipsterska”mesta Savamale preselila su se u Cetinjsku ulicu, ali kvalitetnih i neobičnih kafića ne manjka ni u jednom delu grada. Ono što Beograd čini posebnim je heterogenost kafića – retko nailazite na iste enterijere ili ponude pića.

Ukoliko ste ljubitelj kraft piva ili zanimljivih stranih lagera, zađite u Balkansku ulicu posetite
Samo pivo. Ljubitelji pabova uživaće u pabu The Black Turtle. Ukoliko pak želite neobičan
enterijer i rakije najrazličitijih ukusa, pronađite na mapii kafić Blaznavac i posetite ga sa svojim prijateljima.

Klupska scena prestonice

Zabava u Beogradu nikad nije jednostrana – restorani se u večernjim časovima pretvaraju u kafane i rade do kasno u noć, a mnogi splavovi pored klupske atmosfere nude i bogatu gastronomsku ponudu. Pojedini kafići postaju podijum za igru, u prestonici koja nikada ne spava. Ipak, i pored toga, Beograd ima autentičnu klupsku scenu, koja zadovoljava i najspecifičnije konzumente zabave. U najpopularnije klubove ljubitelja domaćeg zvuka spada Kasina, locirana u samom centru grada. Klub Gotik, u Beton Hali odlikuje se zanimljivim enterijerom, a klub Gaučosi, smešten na Dorćolu odličan je ako volute živu svirku. Ljubitelji alternativnijih zvuka biraju klubove poput KST-a, Kenozoika i Poleta.

Od tradicionalnih prestoničkih restorana i kafana sa živom muzikom, preko uzbudljive klupske scene za pripadnike poklonika različitih muzičkih pravaca, kafića gde možete degustirati široku ponudu pića, pivara zanatskog piva, pa sve do popularnih splavova, Beograd je grad različitosti i prihvatanja drugačijih ukusa i potreba. Zato se smelo uputite u prestonicu, dozvolite sebi da je upoznate bez predrasuda i uživate u baš svim čarima njenog toliko hvaljenog noćnog života.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here