Završena Područna liga. Dominacija klubova iz opštine Bačka Palanka

1377

Da se u opštini Bačka Palanka igra dobar fudbal pokazalo je ovogodišnje Prvenstvo područne fudbalske lige. Prve 4 prvoplasirane ekipe su iz bačkopalanačke opštine, a svih 7 predstvanika su se našli na prvih 8 mesta po okončanju lige. Pođimo redom.


1. mesto: OFK Stari grad je ove sezone blistao i više nego zasluženo je poneo šampionsku titulu sa osvojenim 71. bodom i 13 bodova prednosti ispred prvog pratioca. Stari grad se direktno plasirao u Vojvođansku ligu (grupa sever).

[wonderplugin_slider id=64]

 

Oni su u nedelju (02.06.) odigrali poslednju ovosezonsku utakmicu protiv Borca 46 iz Obrovca i pred oko 300 vernih navijača slavili rezultatom 3:2 (3:0). Strelci za Stari grad su bili Kovačević (17 i 32 min.) i Vlajić (24 min), a za Borac Jovanović i Jandrić (77 min).

Predivna slika po okončanju utakmice. Počelo je slavlje, a pehar je podigao kapiten Vlajić. Prvotimci su se potpisali na dresove koje su namenili svojim vernim navijačima.

Potpisivanje dresova, Dimitrije Bjeloš.

2. mesto: FK Krila Krajine su zauzela drugo mesto sa 58. bodova i tako stekli pravo na baraž utakmice i mogućnost da se i oni nađu u višem rangu. Ove sezone igrali su čvrsto. U ključnim duelima na mali broj golova. U poslednjem duelu ove sezone ubedljivo su kod kuće slavili protiv Kulpina (6:1).

3. mesto: FK Hercegovac je posebna ovosezonska priča. Posle prvih 5 kola prvenstva mnogi su ih videli kao jednog od najozbiljnijih kandidata za ispadanje jer su osvojili do tada samo 3 boda i to  protiv OFK Odžaka koji su najveće razočarenje sezone. Mučili su se u prvom delu prvenstva, ali kada su na premijeri prolećnog dela u Gajdobi savladali Stari grad, dobili su elan. Furiozno sa 15 utakmica bez poraza su završili sezonu i dokopali se 3. mesta koje ih vodi u baraž. U poslednjem duelu ove sezone odigrali su nerešeno 2:2 u Tovariševu sa Vojvodinom.

4. mesto: FK Slavija iz Pivnica se smatra gubitnikom sezone. Četiri kola pre kraja prvenstva imali su čak 7 bodova prednosti ispred Hercegovca i svi su ih videli u baražu. Ipak, nakon toga zabeležili su tri poraza i tako Gajdobranima prepustili 3. mesto. U poslednjem kolu slavili su u Odžacima sa 1:4.

6. mesto: FK Vojvodina iz Tovariševa je igrala promenljivo. Dugo se mislilo da imaju ekipu čak i za najviši plasman. Podsetimo, oni su prvi deo prvenstva završili na 3. mestu sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na prvoplasirani Stari grad. Ipak prolećni nastavak je doneo krizu tako da će Vojvodina svoje šanse za viši rang tražiti u narednoj sezoni.

7. mesto: FK Borac 46 iz Obrovca je u minuloj sezoni igrao stabilno, baš onoliko koliko im je trbalo za sigurnost i mesto u gornjem delu sezone.

8. mesto: FK Budućnost iz Paraga se srećno, igrom slučaja ove sezone našao u Područnoj ligi. Mnogi su mislili da će u duelima sa njima beležiti pobede, ali su se parožani odlično predstavili u ovom prvenstvu i više nego zasluženo se našli na 8. mestu. Svoj duel poslednjeg kola su pred svojim navijačima odigrali 2:2 sa soborskim ŽAK-om.

Evo svih rezultata poslednjeg kola:

Konačna tabela ovogogodišnje Područne fudbalske lige Sombor.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here