Štajfer osamnaesti

Trka „Ultra trejl Stara planina 2019.“ još jednom pomerila sve granice

379

Istrčana je i druga ovogodišnja trka u Skajraning ligi Srbije i to „Ultra trejl Stara planina 2019.“ gde je nastupio i nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer koji je na kraju završio na sasvim solidnom osamnaestom mestu.


Trka je okupila oko 500 takmičara iz dvadesetak zemalja, a trčalo se na stazi od 36 kilometara sa 2.370 metara nadmorske visine.

– Trka je bila preozbiljna i još jednom je pomerila sve granice, kaže Aleksandar Štajfer. – Odlično sam krenuo do vrha na Midžoru na 2.169 metara nadmorske visine i držao se u korak sa trećim i četvrtim takmičarem. Nakon toga usledio je spust od Midžora do Toplog dola na 750 metara nadmorske visine. Tu smo se izgubili, počevši od prvoplasiranog pa nadalje zbog izuzetno guste magle.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Nekako sam naišao na petoplasiranog takmičara, izašao iz magle i došao do markacije. Bila je to tehnička trka gde se telo nenormalno trošilo. Spustili smo se u Topli dol i tu se moja priča završava. Ugasio sam se kao sveća i počela je moja životna agonija koja me do sada nije zadesila. Posle Toplog dola usledio je ponovo uspon koji sam jedva izgurao.

Štajfer dodaje da je bio malo umereniji, trku bi završio među prvih deset gde mu je realno i mesto.

– Hteo sam da budem među prva tri ili pet takmičara, grizao sam i izginuo muški. Fizička sprema ipak nije bila na nivou ovako zahtevne trke, dodaje nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here