Obrovčani ogorčeni na izgled groblja na Zadušnice

2855

Danas, 15.06.2019. godine su letnje Zadušnice, dan posvećen upokojenima, kada treba obići grobove, preliti ih vinom, urediti i okititi cvećem i upaliti sveće.

Redakciji BAP VESTI su pisali i poslali fotografije sa groblja u Obrovcu kako bi se skrenula pažnja na neodgovorno ponašanje zaposlenih u JKP „Komunalprojekt“ koji su preuzeli pružanje komunalnih usluga u Obrovcu, a u koje spada i održavanje groblja.

Pismo i fotografije prenosimo u celosti 

„Ovako izgleda naše Sveto groblje u Obrovcu dana 15.06.2019. godine na Duhovske Zadušnice! Dan kada izlazimo na groblje da zapalimo sveće, prelijemo grobove i da se setimo naših milih roditelja, baka, deka, rodbine, prijatelja i poznanika…“ piše nam Milan T. iz Obrovca.

„Ovo je čisto skrnavljenje i nepoštovanje umrlih koji leže na ovom groblju u Obrovcu! A za to su odgovorni ljudi koji su preuzeli „održavanje“ našeg groblja u selu, a da pri tome retko kad, tj. kada se sete održavaju isto! Dakle, kada idete na groblje u posetu najmilijima ponesite pored sveća, vina, cveća i ašove, motike, kosilice, srpove, trimere i druga pomagala! Toliko reči o JKP Komunalprojektu iz Bačke Palanke! Sramota! A našim najmilijima neka im je večan pomen!“, ogorčen je Milan T.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here