Održan „Bačkopalanački piknik“ na Bagremari

1731
Foto: BAPVESTI

BAČKA PALANKA: U subotu (15.06), u izletištu Bagremara održana je manifestacija ,,Bačkopalanački piknik“ koja je okupila ljubitelje gastronomskih specijaliteta.


„Bačkopalanački piknik“ je gastronomska manifestacija koja obuhvata izlagačko-prodajni deo (prehrambeni proizvodi), takmičarski deo (pripreme roštilja), uz dobru zabavu, kreativne radionice, igre u kojima mogu učestvovati svi posetioci i takmičenje u pravljenju dobrog roštilja.

Takmičenje u pečenju najboljeg roštilja

Čak ni visoka temperatura i jako sunce nisu sprečili izletnike da peku roštilj, uživaju u pasulju, paprikašu od papaka i druže se. Kako organizator navodi, takmičilo se dvadeset ekipa u pečenju roštilja, kuvale se oranije pasulja i papaka za gladne goste i učesnike. Svakako je bilo uživanja za ljubitelje dobre hrane, dok je nakon toga stučni žiri ocenio najbolje pečeno meso sa roštilja. Prisutne su zabavili Veterani Abraševića uz tradicionalne igre.

Po oceni stručnog žirija (Dr Nikola Mišljenovic, Zoran Zečević, Laslo K.), prvo mesto za najbolje pečeno meso sa roštilja odneo je Zoran Grubanov, drugo mesto odneo je Nikola Jovkić, dok je treće mesto pripalo Dragi Topoliću.

Bačkopalanački piknik"
Pobednici

Izlagači i Udruženja

Posetici ovog događaja, pored dobre hrane mogli su da kupe kafu od cvekle, domaću hranu koje su umesile žene iz Udruženja „Zlatne ruke“ kao i razne đakonije koje su pripremile žene iz Udruženja iz naše opštine. Naravno, zaštita od komaraca nije problem, jer su iz Udruženja Pronalazača pripremili recept za melem protiv komaraca kao i ostale patente koji su mogli da se kupe u subotu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here