Jogom i planinarenjem do zdravlja

Na akciji održanoj u Sopotnici, bačkopalanački planinari bavili se jogom

1713

Planinarsko sportsko društvo „Ravničar“ iz Bačke Palanke i bačkopalanački Klub „Flexi fitness“, sa joga intruktorom Vericom Valenćik, već godinu dana organizuju akcije „Planinarenje i joga u prirodi“.


Ove akcije organizovane su na planinama širom Srbije. Jedna od takvih akcija, održana je u Sopotnici kod Prijepolja i bila je prva višednevna akcija.

– Prvog dana, učesnici akcije obilazili su Sopotničke vodopade na 1.100 metara nadmorske visine. Bio je to izuzetan doživljaj za sve one koji su bili uključeni u ovaj poduhvat. Drugog dana, organizovano je pešačenje do vrha Jadovnika – Mali Katunić na 1.734 metra nadmorske visine.

– Staza je bila dugačka 28 kilometara, sa visinskom razlikom od 700 metara. Dan smo završili laganijim treningom joge i relaksacijom. Nakon toga, usledilo je druženje i zajedničko spremanje večere. Treći dan smo započeli jutarnjim treningom joge, a završili ga obilaskom Kamene gore i manastira Mileševa. Ovakve i slične akcije, će se organizovati i u buduće, na različitim destinacijama, i sa drugačijim sadržajima.

[wonderplugin_slider id=170]

 

– Svi koji vole prirodu i jogu, kao i oni koji bi želeli da se oprobaju u ove dve discipline su dobrodošli, jer se joga i planinarenje mogu prilagoditi za sve uzraste. Vežbanjem joge i planinarenjem, jačamo naše telo spolja i iznutra, oslobađamo se napetosti, poboljšavamo cirkulaciju upoznajemo prirodu, a ujedno je čuvamo – poručuju u glas, Verica Valenćik i Patar Rajda.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here