Zlatom obasjan kraj plesne sezone

Šest zlata i dva srebra za naše balerine

1067

Balerine iz baletskog studija „Royal Dance Centar“ kraj takmičarske sezone proslavile su na Paliću osvojivši osam nagrada – šest zlata i dva srebra u kategorijama klasičan balet i savremena igra.


Da je festival ovog tipa bio poseban za decu istakla je direktorka, pedagog i koreograf baletskog studija Ana Andrejić Cvijanov.

– Festival modernog plesa na Paliću, koji je bio u organizaciji „5678 zajednice“ je vrlo poseban jer nudi velike šanse starijoj deci. Naime, tu dolaze „plesni skauti“ koji mogu, ukoliko im se neki plesač svidi, da ga angažuju na projektima, seminarima i školovanju u oblasti plesa u različitim zemljama sveta. Mi smo mlad klub, tome se svakako nismo nadali, ali nam je bio cilj da deca steknu iskustvo izvođenja koreografija pod otvorenim nebom u posebnoj atmosferi amfiteatra koju pruža letnja scena na Paliću.

Ona je dodala i da je taj dan termometar pokazivao oko 30 stepeni Celzijusa, te da je jako ponosna na decu koja su igrala na visokoj temperaturi, dok im sunce upada u oči na baletskom podu koji je bio baš topao.

[wonderplugin_slider id=170]

 

– To su prosto bili ekstremni uslovi, naravno da nije prijatno, ali smatram da im je ovo lekcija više, da će sazreti jednog dana u profesionalce koji nailaze na svakakve izazove i uslove, a mi kao vrlo mlad klub smo dokazali da možemo i te kako da budemo uspešni i da funkcionišemo kao jedan, istakla je Ana Andrejić Cvijanov.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here