Poskupela voda za 10 posto

Sednica Opštinskog veća

1961

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća članovi veća usvojili su korigovan cenovnik osnovnih komunalnih usluga i održavanje mernog mesta za grad i naseljena mesta u opštini Bačka Palanka.


Od 1. juna 2019. počeo je da važi novi cenovnik kada su u pitanju osnovne komunalne usluge pa tako cena za kubni metar vode za domaćinstva iznosi 64,36 dinara. Odvođenje otpadnih voda iznosi 32,02 dinara po metru kubnom, a odnošenje smeća iznosi 494,12 dinara mesečno za domaćinstva i 605,50 za kolektivno stanovanje.

Kako je objasnila Ana Žigmund iz JKP „Komunalprojekt“-a, ovo poskupljenje je deo obaveze javnog komunalnog preduzeća jer Zakon o komulnim delatnostima predviđa izjednačavanje cene vode za pravna i fizička lica.

[wonderplugin_slider id=170]

 

„Do sad je to rađeno svake, godine u ovo vreme. Vremenom će doći do izjednačavanja da bismo ispoštovali zakon. Takođe, došlo je do promene cene održavanja mernog mesta jer je to povezano za povećanjem cene vode“, izjavila je Ana Žigmund.

Povećan broj košenja trave u naseljenim mestima

Rešenje o davanju saglasnosti na izmenu programa komunalnih radova JKP „Komunalprojekta“- a takođe je tačka koju su većnici danas usvojili. Izvestilac Ana Žigmund rekla je da je cilj izmena programa poboljšanje komunalnih usluga u naseljenim mestima opštine Bačka Palanka pa je sa dosadašnjih šest broj košenja trave u naseljenim mestima povećan na 12.

„Rebalansom budžeta predviđeno je povećane sredstava za te namene – više od 5 miliona dinara“, dodala je Ana Žigmund.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here