Preminuo Momir Bulatović

623

PODGORICA: Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović preminuo je danas u Kučima u 63. godini. Bulatović je bio predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine, prenose Vijesti.

Bulatović je 1989. godine izabran za predsednika Predsedništva SK Crne Gore, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Ubrzo posle smene 1998. godine usledila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik.

Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dve godine.

Umro je najverovatnije od srčanog udara.

Predsednik Srbije uputio saučešće porodici Bulatović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića koji je preminuo danas, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„Upućujem iskreno saučešće porodici Bulatović povodom iznenadne smrti Momira Bulatovića. Ostaće upamćen kao bivši predsednik Crne Gore i bivši premijer Vlade Savezne Republike Jugoslavije, koji je dosledno sprovodio politiku zajedništva Srbije i Crne Gore“, navodi se u telegramu predsednika Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here