Film „Isceljenje“ u Gradskom bioskopu

469

Crkvena opština Bačka Palanka, u okviru duhovnih svečanosti OD VIDOVDANA DO IVANjDANA, organizuje projekciju filma ISCELjENjE u sredu 3. jula 2019. godine sa početkom u 19 časova u gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci.


Filmska priča prati tihovanje pravoslavnog monaha, u začudnoj atmosferi izolovane isposnice. Njegov mir biva narušen iznenadnom posetom dvoje ljudi. Videvši da je ratna prošlost došla po njega i da on ne može da zaboravi i oprosti bol koji mu je naneta, monah shvata da je između njega i Boga nastala nepremostiva pukotina koju ništa ne može da popuni. Ovo je film o pomirenju i oproštaju, o velikom pitanju koje ostaje nakon svih ratova: kako oprostiti svom neprijatelju?

[wonderplugin_slider id=170]

 

Film je snimljen na nedostupnim, netaknutim lokacijama zapustele istočne Srbije, čija atmosfera naglašava izolovanost života u isposnici i unutrašnju dramu tri lika koji su u toj izolaciji suočeni jedan sa drugim. Otuda unutrašnje zbivanje u filmu postaje zgusnuto, a lepota prirode stoji kao kontrast patnji, koju nose sva tri lika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here