Početak „Dunavskog bala“ u znaku proslave ljubavi

Manifestacija "Zlatna svadba"

1742

BAČKA PALANKA: U okviru ovogodišnjeg „Dunavskog bala“ danas (05.07.) u centru grada od 17.00 časova održana je manifestacija „Zlatna svadba“ – proslava 50 godina braka za parove iz opštine Bačka Palanka.


Parovi, njih 37, okupili su se u hotelu „Fontana“, a nakon toga, ruku pod ruku, kao i svih zajedničkih 50 godina, prošetali do platoa u centru Bačke Palanke. U slavu ljubavi koja traje pola veka, ponosno su primali čestitke, cveće, ali i zagrljaje i osmehe svojih najbližih.

Pogledaj: Dunavski bal 2019 – Kompletan program i satnica

Nakon obraćanja organizatora iz Udruženja građana „Stav“, parovi su pustili crvene balone sa svojim imenima, pa se uputili u zgradu Opštine Bačka Palanka gde je matičar pročitao zavete.

A kako je to izgledalo svih ovih 50 godina braka i koja je tajna uspešnog braka, otkrio nam je bračni par Vukadinov. Bosiljka, koja je rodom iz Suseka, kaže da je pola veka braka bilo burno, protkano i lepim i manje lepim trenucima.

„Mladi koji sad ulaze u brak treba da pokušaju da žive u zajednici, jer zajednica je nesalomiva. Porodicu i zajednicu treba čuvati, kao kristalnu čašu da se ne razbije“, kaže Bosilja Vukadinov.

Stanko i Bosiljka Vukadinov

Njen suprug, Stanko Vukadinov priseća se vremena kad se udvarao Bosiljki i kaže da su vrlo brzo znali da su suđeni jedno drugom.

„Čuo sam da ima devojka, otišao sam do nje, upoznali smo se i dopali jedno drugom. Čim sam je pitao da li hoće da mi bude žena, odmah je rekla da hoće. I tako evo 50 godina“, priča Stanko.

Bosiljka se sa osmehom priseća ruža, fino upakovanih, i crvenih jabuka koje joj je Stanko donosio do venčanja i tako pokazivao svoju ljubav, što je, kako kaže, tada bilo retko i za poštovanje.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here