Procena štete od nevremena u narednih nekoliko dana

Čitavu opštinu Bačka Palanka juče je zadesilo nezapamćeno nevreme

5556

BAČKA PALANKA: Jučerašnje nevreme koje je zadesilo južnu Bačku  donelo je obimnu količinu grada koji je pričinio ogromnu štetu poljoprivrednicima u ovom delu Vojvodine. Stradeli su svi usevi: kukuruz, soja, a grad nisu zadržale ni mreže na voćnjacima jabuka.


Predsednik skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski kaže da je Bačku Palanku juče zahvatilo nezapamćeno nevreme sa velikim posledicama najviše u poljoprivredi.

Pogledaj: Nevreme „počistilo“ atare između Čelareva i Bačke Palanke. Neprocenjiva šteta!

„Njive su sravnjene sa zemljom, ne mogu da se prepoznaju. Oštećeni su i neki objekti, a sinoć, čim je nevreme stalo, odmah su reagovale nadležne službe. Brzo i efikasno smo rasčistili puteve pošto je bilo zakrčenja na nekim deonicama. Danas i sutra ekipe su takođe na terenu i saniraju ono što je moguće. U narednim danima sagledaćemo kolika je šteta  i tada ćemo doneti odluku šta ćemo dalje raditi i kako pomoći građanima da saniraju štetu koju su pretrpeli“, kaže Lačanski.

Najviše štete pretrpeli su atari u Čelarevu. Mita Lačanski kaže da iako nije neko ko se bavi procenom štete, vidno je da su usevi kompletno uništeni.

Karađorđevo

Protivgradne rakete ispaljene

„Naši strelci u skladu sa zakonom i u koordinaciji sa centrom su dejstvovali, ispalili rakete, ali nevreme je bilo prejako. Urađeno je sve što je moglo, ali ovu štetu ipak nismo mogli da izbegnemo“, istakao je Mita Lačanski.

Nevreme u Bačkoj Palanci (FOTO, VIDEO)

[wonderplugin_slider id=170]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here