Devojčica iz Srbije jedna od povređenih u nevremenu u Grčkoj

Među stradalima nema srpskih državljana

1625
Foto: Giannis Moisiadis

Jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije povređena je u nevremenu koje je juče pogodilo grčko ostrvo Halkidiki, objavili su danas grčki mediji.


U solunsku bolnicu „Genimatas“ primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti. Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

„Tu su četiri devojčice i jedan dečak koji su povređeni, ali nisu u opasnosti. Jedno dete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o deci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Jedna od devojčica, koja ima 13 godina, srpska je državljanka, a ostala deca su Grci“, rečeno je u toj bolnici.

TV Prva ranije je javila da je šestoro srpskih turista povređeno na Halkidikiju, a konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić potvrdila je za RTS da među stradalima u nevremenu na Halkidikiju nema turista iz Srbije.

Glišić kaže da imaju informaciju da je jedna srpska državljanka povređena i da je prebačena u bolnicu u Solunu, ali da za sada nemaju konkretne informacije o tome ko je povređena osoba, ali da će pokušati da saznaju.

Istakla da niko od naših državljana nije zvao Konzulat u Solunu, ali da u nekim delovima pogođenim olujom nema struje i interneta i da su veze u prekidu.

„Naravno da ćemo pratiti sve što se dešava“, navela je Glišićeva.

[wonderplugin_slider id=170]

Naglasila je da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih turista koji su, prema tvrdnji TV Prva, smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

„Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani ‘prvi prst’ na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i ‘drugi prst’ Sitonija -Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj“, navela je Glišićeva.

Navela je da je trenutno grčki ministar unutrašnjih poslova u Neo Mudanju pa pretpostavlja da je tamo bila najteža situacija.

Ukazala je da je bilo veliko nevreme i da je vetar duvao 100 kilometara na sat i istakla da su sve službe na terenu, a da je dobra informacija da se vreme stabilizovalo.

Dodala je da najavljuju još jedno nevreme manjeg inteziteta večeras, kao i da će pratiti čitavu situaciju.

Pozivajući se na informacije iz bolnice u Nea Mudanji, TV Prva je ranije javila da je šestoro srpskih turista lakše povređeno i da su primljeni u bolnicu u Nea Mudanji. U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Predsednik Jute Aleksandar Seničić izjavio je danas da u mestima na Halkidikiju nema vode i struje. On je za Tanjug rekao da se do kraja dana očekuje normalizacija situacije.

„Najgore je bilo u Porto Karasu, gde su hoteli, i u dva okolna sela“, naglasio je Seničić i dodao da je u stalnom kontaktu sa turističkim agencijama preko kojih letuje najveći broj srpskih turista na Halkidikiju.

Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

Kako navode u konzulatu Srbije u Solunu, do sada niko od naših državljana koji se nalaze u tim područjima nije tražio bilo kakvu pomoć.

Podsetimo, prema dosadašnjim podacima, šestoro turista je poginulo, a više od 100 je povređeno u jakom nevremenu na Halkidikiju

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here