Francuski DJ srpskog porekla će dominirati ovog leta sa singlom „Beograd“

706

U čast svog srpskog porekla, pariski DJ i umetnik SebastiAn (Sebastian Akchoté) predstavio je danas singl i spot po imenu „Beograd“ koji svetskoj publici predstavlja jedinstveni duh srpske prestonice. Novo izdanje ujedno je i najava albuma „Thirst“ koji će publika imati prilike da čuje od oktobra ove godine.

View this post on Instagram

@sogallant & @sebastian_edbgr @welovegreen 2019 Photo : @anthonyghnassia

A post shared by SEBASTIAN (@sebastian_edbgr) on

Na omamljujućim kadrovima koji oslikavaju underground kutke Beograda radio je SO ME, koji je istakao da dugogodišnja saradnja između njega i DJ-a srpsko-francuskog porekla sada rezultira u ovoj odi Beogradu. Ona predstavlja skriveni svet plesača, ljubitelja ovakve kulture i prati njihove plesne pokrete sve do krajnjih granica umora.

O specifičnoj kulturi koju i sam deli, govori i SebastiAn. „Pesmu sam pisao dok sam nekoliko dana provodio u Beogradu. Privukla me je ideja da napravim snažnu klupsku traku, na neki način upotpunjenu Slovenskim intenzitetom“, objašnjava on.

SebastiAnov debi album Total predstavio je njegovu eklektičnu kombinaciju zvukova; neustrašivo kombinujući uticaje agresivne tehno, elektro i house muzike sa funk, soul, pop i klasičnim elementima kreirao je zvuk koji postaje njegov zaštitni znak. Osim svetske turneje koja je pratila njegv prvi album (uključujući Coachella, Parklife, Pukkelpop nastupe itd.), SebastiAn je ko-producirao i nekoliko filmskih soundtrack-ova, kao što su Steak (2007) – u kojoj je igrao i glavnu ulogu – i Our day will come (2010), The World is Yours (2018).

Osim same muzike, SebastiAn je poznat i cenjen i u umetničkom i modnom svetu. Nedavno je ostvario i zvaničnu saradnju sa kućom Saint Laurent i kreativnim direktorom luksuznog brenda Anthony Vaccarello-om, pa je tako zadužen za produkciju svih njihovih revija.

Do sada je najavljena i turneja po Evropi, u , a svi datumi biće uskoro poznati publici. Do tada uživajte u ovoj numeri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here