Napravi sama piling za telo!

353

Tokom leta je jako bitno da negujemo svoju kožu dodatno, zbog vrućina, da ne bi dehidrirali. Dosta vode u vrelim letnjim danima je uvek poželjno, ali nije na odmet ni da osvežiš svoju kožu tako što ćeš uraditi detaljan piling i izdvojiti za svoje telo 45min.

https://www.instagram.com/p/Bzz2c_ZlFbA/

 

[wonderplugin_slider id=170]

Potrebno je da uzmeš dve kašike kokosovog ulja, dve kašike maslinovog ulja koje pomešaš sa četiri kašike crne kafe, dve kašike cimeta i tri kašike kukuruznog brašna. Na sve to dodaš četiri kašike meda i sve izmešaš dok masa ne postane gusta.

Nakon toga svoje telo istrljaj sa smesom, bez da spiraš sa sebe već napravljeni body scrub. Kada dobro istrljaš svoju kožu kako bi otklonila sa nje mrtve ćelije, bez da se istuširaš, umotaj se u providnu foliju koju sigurno imaš u kući i smesti se udobno na neke peškire, bilo bi najbolje u dvorištu kuće ili na terasi da se zavališ i uživaš u suncu 30-45 minuta tako umotana u foliju kako bi se koža nahranila svim sastojcima koji su joj potrebni u datom momentu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Nakon što istekne vreme, skini foliju sa sebe i regularno se istuširaj, i sama ćeš primetiti nakon toga da ti nije potrebno ni nikakvo mleko za telo, jer će koža biti drastičnije glatka i videćeš već razliku na njoj.

Uvek je jako bitno da neguješ svoju kožu sa što prirodnijim sastojcima, bez imalo hemije koju imamo dostupnu u skoro svakom kozmetičkom proizvodu kog se uhvatimo obično, a pritom možeš da se zabaviš dok sama praviš ono što će ti negovati kožu u toku vrelih letnjih dana. Ipak je zdrava koža najbolja koža, a prirodni sastojci teško da će ti naškoditi.

Nemoj biti lenja, neguj sebe i svoje telo, prijaće ti! 🙂

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here