Brzopotezni turnir u Bačkoj Palanci: Miša Pap maksimalan

562

Prvo mesto i glavnu nagradu od 1.200 dinara na sedmom ovogodišnjem brzopoteznom šahovskom turniru u organizaciji ŠK Bačka Palanka osvojio je bačkopalanački velemajstor Miša Pap sa maksimalnih 11 poena.


Drugu poziciju zauzeo je majstorski kandidat Miloš Zonjić iz Čelareva sa osam poena, dok je trećeplasirani majstorski kandidat Zlatko Parnicki iz Bačke Palanke sa sedam poena. Po 6,5 poena, u svoje vlasništvo, upisali su majstorski kandidat Vlado Kovačević iz Mladenova, kojem je pripalo četvrto mesto, zatim petoplasirani bačkopalanački majstorski kandidat Petar Jovanović, i šestoplasirani majstorski kandidat Nedeljko Hajder iz Čelareva. Od dvojice omladinaca, uspešniji i umešniji bio je Nikola Lalić iz Bačke Palanke, koji je zaposeo 16. stepenik na tabeli sa uknjižena 3,5 poena.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Turnir je održan u prostorijama ŠK Bačka Palanka, a učestvovalo je 18 igrača iz: Čelareva, Mladenova i Bačke Palanke, među kojima bili su jedan velemajstor, jedan FIDE majstor, šestorica majstorskih kandidata, dvojica omladinaca itd. Odigrano je 11 kola po Švajcarskom sistemu parovanja, a tempo igre bio je pet minuta po akteru, za svaku partiju. Plasman pojedinaca sa istim brojem osvojenih poena određen je na osnovu Buholc-koeficijenta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here