Traže se mladi Heroji Srbije! Poznajete nekog?

Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca.

518

EXIT i NIS organizuju četvrti konkurs „Youth Heroes“: Traže se mladi heroji Srbije! EXIT fondacija u saradnji sa kompanijom NIS, a uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer, i ove godine raspisuje konkurs „Youth Heroes“, za izbor pozitivnih uzora u društvu.


Ključna borba u Srbiji, koja godinama traje, jeste zadržavanje i privlačenje mladih talenata. Želja pokretača konkursa jeste da ukažu na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate.

„Svako vreme stvara svoje heroje. Tražimo mlade heroje, pokretače pozitivnih promena. Mlade ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje.“

Ovo je četvrti put da EXIT, dva puta proglašen za najbolji evropski festival i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji, objavljuju konkurs Youth Heroes – nacionalno priznanje za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije. Naša želja je da ih izvučemo iz anonimnosti, predstavimo javnosti i promovišemo kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas. Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovno na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Priznanja pobednicima za 2018. godinu biće svečano dodeljene na jesen 2019. godine, uz vredne poklone kao što su novčane nagrade, ulaznice za EXIT i Sea Dance festival, kursevi za lično usavršavanje HR centra i komplet knjiga „Vulkan izdavaštva“. Dobitnike Youth Heroes će izabrati žiri sastavljen od predstavnika EXIT-a, NIS-a i uglednih pojedinaca iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija.

Komisija će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 5 oblasti prijave; Kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35% poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta 2019. godine.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti. Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca.

Konkursni obrazac se može preuzeti na ovom linku. Prijave sa popunjenim konkursnim obrascem slati na email [email protected] do 20. avgusta 2019. godine.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here