Gosti se osećali kao kod svoje kuće

Bačkopalanački Nautički klub „Tikvara“ ugostio članove „Rotari“ regate

626

Učesnici tradicionalne 8. regate „Rotari“ kluba koji su ove godine svojim plovilima na put rekama i kanalima krenuli 12. jula, na svom putešestviju zadržali su se u Bačkoj Palanci.


Naime, dvadest članova i sedam plovila zastali su u Bačkoj Planaci gde su im domaćini bili članovi NK „Tikvara“.

– Plovili smo Dravom i boravili u Republici Hrvatskoj, odnosno Osijeku, jer je u ovom gradu pre devedeset godina osnovan prvi Rotari klub u Kraljevini Jugoslavije. U Hrvatskoj smo bili izuzetno dobro primljeni. Dočekani smo u Aljmašu, a dan kasnije za nas je bilo organizovano razgledanje Osijeka sa stručnim vodičem. Naša ovogodišnja regata traje sedamnaest dana. Svi mi koji smo učesnici ove regate smo prezadovoljni, a nadam se da su zadovoljni i oni koje smo posetili i gde smo boravili. Ponovo smo pokrenuli inicijativu za osnivanje Rotari kluba u Bačkoj Palanci, pa je naša poseta ovom gradu bila, između ostalog, posvećena i tome. Hvala našim bačkopalanačkim domaćinima na nezaboravnom gostoprimstvu, istakao je tokom boravka u Bačkoj Palanci Dragan Brajer predsednik Rotari klubova Srbije.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Jedan od domaćina članovima regate u Bačkoj Palanci bio je Jovan Račić, sekretar NK „Tikvara“.

– Našim gostima smo stavili na raspolaganje desetak vezova koje im nismo naplatili, a za njih smo priredili i ručak dobrodošlice. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi koja podržava rad našeg kluba, a koliko joj mogućnosti dozvoljavaju pomaže razvoj nautike i brine o zaštiti čovekove okoline, kazao je Račić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here