Za opštine pogođene izbegličkom krizom 20,8 miliona evra

0
348
Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Skoro 21 milion evra biće uložen u 25 projekata od Subotice do Vladičinog Hana i Vranja, od Pirota do Bačke Palanke, a to je prema rečima predstavnice nemačke ambasade Dorotee Gazelman jedan od najboljih načina da se tim opštinama oduži za pomoć u rešavanju izbegličke krize.


Prema sporazumu koji su potpisali ministar za rad, zapošljavanje socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i direktor Nemačke razvoje banke (KfW) Arne Gos projekti će biti realizovani do juna 2022 godine, a podrazumevaju jačanje kapaciteta opština pogođenih mirgantskom krizom.

Projekti koji će se realizovati i u opštinama Beočin, Bujanovac, Žabari, Bosilegrad, Leskovac, Dimitrovgrad, Surdulica, Šid odnose se na jačanje postojećih škola, vrtića, centara za socijalni rad, dnevnih centara, spavaonica za đake…

 

Gazelman je podsetila da Nemačka nastoji ne samo da podrži Srbiju na evropskom putu već i da pomogne svim njenim građanima.

Projekti će, kako je dodala, pomoći jačanju ne samo izbeglica već i svih ljudi koji nemaju posao ili dolaze iz nerazvijenih društvenih slojeva.

Od tih 20,8 miliona evra Srbija je obezbedila 8,87 miliona, a Nemačka 11,9, rekao je Đorđević i dodao da bi realizacija projekata trebalo da počne za četiri meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here