Lični pečat kao formula uspeha u Baču i Moskvi

2559

Riđokosa devojka raskošnog pevačkog talenta u kombinaciji sa upornošću koja joj je donela laskavu titulu najboljeg studenta opštine Bač čiji je prosek 10.00, a porodica večita inspiracija, svakim svojim postupkom dokazuje da je klasa, čak i onda kada je obavijena skromnošću.


O svojoj drugoj kući, obilasku Crvenog trga, ali i planovima za narednu deceniju kao i emocijama u poslu lekara govorila je Monika Bajči.

Monika, proglašeni ste za najboljeg studenta u opštini Bač, čiji je prosek na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 10.00. Gde sebe vidite za 10 godina?

– Verovatno se i dalje vidim u društvu sa knjigom, ali naravno, svoj život bih volela da nastavim u Novom Sadu uživajući u svom poslu, porodici, prijateljima i putovanjima.

Živimo u vremenu kada su mnoge vrednosti „iskrivljene“, a mladima su neretko uzori ličnosti koje žive u svetu kiča i šunda. Šta Vas čini srećnom?

– Na prvom mestu je to porodica, napresušan izvor podrške i inspiracije za sve što radim, a posle toga svakako moji prijatelji i jedno posebno mesto, druga kuća, kako ga volim zvati – KUD „Mladost“ iz Bača.

[wonderplugin_slider id=75]

Ima li u medicini mesta emocijama?

– Naravno! Smatram da u svako zanimanje čovek treba da unese svoje emocije, interesovanja i da ostavi svoj lični pečat jer je to put za unošenje novina. Ako se sve to još dobro ukombinuje sa znanjem, dobrom praksom i vrednim radom dobija se pun pogodak.

Kao jedan od vrhunskih studenata, nedavno ste na stručnom putovanju sa ostalim kolegama boravili u Rusiji. Šta je Vas kao turistu najviše oduševilo u zemlji stepe i Ane Karenjine?

– Put u Rusiju je za mene u svakom smislu bio prijatno iznenađenje: lep doček i iskrena dobrodošlica kolega domaćina sa Univerziteta Sečenov u Moskvi, šansa da vidim kako se praksa odvija na njihovim klinikama, a naravno i lepote njihove prestonice koje pokazuju koliko su Rusi kao narod zapravo vredni i koliko neguju i čuvaju svoju istoriju i kulturu.

Šta bi podrazumevala jedna tematska turistička tura koju biste sproveli po Baču?

– Pod jednom turističkom turom svakako podrazumevam obilazak naše Tvrđave i Franjevačkog samostana, ali i poseta manastiru u Bođanima, jezeru Provala, čardama na obali Dunava u Bačkom Novom Selu i za kraj i odmor posle obilaska preporučila bih i obilazak etno kuće „Didina kuća“ u Baču u koju i sama volim često da svratim.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here