Rehabilitacija putne mreže

Direktor JP „Standard“ mr Miroslav Sićević

1555

Otpočeli su radovi na rehabilitaciji puteva u nekoliko ulica u Bačkoj Palanci, a novu asfaltnu podlogu dobila je Orahova ulica.


Takođe je delom je asfaltiran put u Ulici Cara Lazara, a u planu je postavljanje novog asfalta u ulicama Žrtava fašizma, Đure Kneževića i Skojevskoj.

– Opština Bačka Palanka jedna je od retkih opština u Srbiji koja u kontinuitetu već godinama odvaja značajna sredstva za poboljšanje stanja u putnoj infrastrukturi. Moram da napomenem da je na području naše opštine cele opštine oko 250 kilometara putne mreže što je izuzetno mnogo. Na osnovu programa napravljenog u JP„Standard“ potrebno je rehabilitovati 27 ulica u ukupne vrednosti od 670 miliona dinara. Vredi istaći da će iz budžeta za ovu namenu biti opredeljeno oko 60 miliona dinara. U ovoj godini za rehabilitaciju (presvlačenje) putne mreže, biće opredeljeno 36 miliona dinara, a 26 miliona će biti utrošena za redovno održavanje, dok će 16 miliona otići za popravku trotoara i pešačkih staza.

[wonderplugin_slider id=173]

 

– Nama u „Standardu“je dobro poznato šta treba da se radi, znamo da su potrebe prema građanima naše opštine dosta velike, međutim, mi možemo da radimo onoliko koliko sredstava ima na raspolaganju. Mi dakle, napravimo program koji dalje sa predsednikom Opštine i lokalnom samoupravom usaglašavamo da bi se on kasnije sproveo u delo. Tačnije naprave se liste prioriteta, a nakon toga se pristupi izvođenju radova, kaže mr Miroslav Sićević, direktor JP „Standard“.

Kada su u pitanju obavljeni radovi, mr Sićević je spomenuo poslove u delu produžetka Ulice Cara Lazara u dužini od 488 metara.

– Bilo je planirano da se put proširi i asfaltira sa tri na šest metara, ali se od toga odustalo. Razlog odustajanja je u tome, što bi se proširenjem omogućilo nesmetano kretanje velikim kamionima, čime bi se samo povećali problemi građana. U ovom delu biće postavljena i nova saobraćajna signalizacija kojom će se ograničiti brzina kretanja vozila i zabraniti kretanje kamionima nosivosti preko pet tona.

– Planiramo da novom asfaltnom podlogom presvučemo put u ulici Žrtava fašizma u dužini od blizu 340 metara. U ovoj ulici rešićemo koliko bude moguće probleme vezane za atmosferske vode. Ovo ćemo uraditi rehabilitacijom otvorenih kanala koji su zatrpani od strane stanovnika ove ulice. Završeno je presvlačenje asfaltom Orahove ulice u dužini od 255 metara. U planu je da se slojem asfalta presvuče Skojevska ulica u dužini od 300 metara. U Ulici Đure Kneževića gde je pri kraju izgradnja zgrade za izbegla i raseljena lica izgradiće se potrebni parking prostori.

– Parking prostori će biti izgrađeni i ispred nove crkve na Sinaju, posvećene Pokrovu presvete Bogorodice. Paralelno sa ovim, biće izvedeni i radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije. Nakon završetka ovih poslova, napravićemo presek stanja i nastaviti radove prema programu koji je napravila Opštinska uprava sa JP „Standard“ – naglašava mr Sićević.

I na kraju, u „Standardu“ ističu, da se vodi računa i o zonama nelegalne gradnje u kojima ž je potrebno izgraditi nove ulice, manje i veće dužine. U ovim poslovima najveći problem su imovinsko – pravni odnosi, koji nisu rešeni.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here