Bač domaćin međunarodnog volonterskog kampa

Međunarodni volonterski kamp „I CARE FOR BAČ 2019.“, trenutno se odvija u Baču

403

Ukupno devet učesnika iz raznih zemalja, u periodu od 03.08. do 10.08.2019. boravi u Baču i okolini i realizacijom niza aktivnosti učestvuje u nacrtu strategije za sledeći poziv za učešće na projektu „Evropa za građane“.


U okviru svog osmodnevnog boravka u Baču, učesnici kampa će nizom radnih aktivnosti koje podrazumevaju susrete sa loklanim stručnjacima, ekspertima i članovima različitih udruženja promišljati o učešću javnosti u razvoju održive budućnosti ruralnih područja u Srbiji, ali i solidarnosti u vreme krize koja podrazumeva slučaj migranata koji prolaze „balkanskom rutom“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Oni su danas, 06.08.2019. na lokalitetu ostataka turskog kupatila u Baču uređivali okolinu, ali i sekli grmlje oko Tvrđave.

Njihov boravak osim radnih aktivnosti, podrazumeva i obilazak najznačajnijih spomenika kulture na teritorije opštine Bač: Franjevačkog samostana, manastra Bođani, Tvrđave i ostatka turskog kupatila, ali i priliku da gosti vide reku Dunav i Bačku Palanku, Nacionalni park „Fruška gora“, tvrđavu na Petrovaradinu, Deronje i Odžake.

Opština Bač je tokom prošle godine u periodu od 11.10. do 14.10. bila domaćin 5. susreta članica Mreže „I CARE FOR EUROPE“. Ovaj Međunarodni projekat je ustanovljen 2013. godine i obuhvata male gradove koji su sačuvali kulturnu i prirodnu baštinu na svojoj teritoriji i baštinu koja je već priznata UNESCO-vom „Svetskom baštinom“ ili je na radnom popisu iste.

Domaćini ovog kampa su: opština Bač, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ i Turistička organizacija opštine Bač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here