Sa otvaranja bazena u Bačkoj Palanci

18851

BAČKA PALANKA: Danas, 8. avgusta u 10.00 časova svečano je otvoren bazen u Bačkoj Palanci.


Predsednik opštine Bačka Palanka i direktor USR „Tikvara“ Darko Božović ozvaničili su početak rada bazena i pozvali građane da dođu, uživaju, ali učine i humano delo jer je dan otvaranja posvećen Radetu Peuraču za čije lečenje se prikupljaju sredstva.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je konačno stavljena tačka na ovaj dugo čekani projekat prve faze otvorenog kompleksa bazena.

[wonderplugin_slider id=173]

 

„Još 2016. godine smo rekli da ćemo uraditi sve kako bi završili bazen, i evo posle tri godine intenzivnog rada i borbe sa problemima ostavljamo bazen na upotrebu“, rekao je Šušnica.

Završetak kompleksa podrazumeva još sedam faza izgradnje

Kompleks bazena podrazumeva još sedam faza, a predsednik opštine najavljuje da će, poučeni iskustvom, već naredne godine konkurisati za izgradnju druge faze u okviru koje će biti urađena dva dečija bazena.

„Konkurisaćemo kod Uprave za kapitalna ulaganja naredne godine za sledeću fazu. Nastavljamo dalje, nećemo se na ovom zaustaviti pre svega da bi privukli mlade ljude da se što više bave sportom. Sada ima mogućnosti da Bačka Palanka dobije vaterpolo klub, prvi u istoriji Bačke Palanke“, dodaje naš sagovornik.

Da li će Bačka Palanka dobiti zatvoren bazen?

Prethodne godine na jednoj od Sednica skupštine, Šušnica je govorio o mogućnosti da Bačka Palanka dobije zatvoren bazen jer je, kako je tad rekao, to „logično s obzirom na blizinu obale Dunava i jezera Tikvara“.

„To je bilo neko moje lično mišljenje, da bi bazen trebao da bude zatvorenog tipa zbog blizine dva kupališta. Naredne godine su izbori i ukoliko budemo dobili novi mandat, borićemo se da ga zatvorimo, to će biti jedan od prioriteta“, kaže predsednik opštine.

Bazen će raditi do kraja kupališne sezone svakog dana od 10.00 do 19.00 časova. Direktor USR „Tikvara“, Darko Božović kaže da su sve tehničke službe obezbeđene, a na održavanju bazena je zaposleno osam ljudi.

„Angažovana je agencija za spasioce i imamo dovoljan broj spasilaca. Ovakav objekat zahteva puno tehničkih stvari i molim sugrađane za malo strpljenja, danas je prvi radni rad, svaku grešku ćemo ispraviti u hodu. Radili smo dve smene od početka sezone da bi završili bazen. Na nama je da radimo, održavamo i čuvamo ovo što imamo“, istakao je Božović.

Dimenzije bazena su 25,00 x 50,00m, početna dubina 2m

Božović napominje da je za decu do 10 godina neophodna pratnja roditelja ili druge punoletne osobe jer mlađa deca, kako kaže, reaguju drugačije na spasioce u odnosu na stariju. Početna dubina bazena je 2 metra.

Humanitarna akcija

Prvi dani otvaranja bazena posvećeni su humanitarnoj akciji. Predsednik opštine Bačka Palanka kaže da se trener džudo kluba iz Sombora u kom trenira Rade Peurač obratio nadležnima u opštini za pomoć. Opština se rado odazvala pa će tako ulaz na bazen tokom današnjeg dana biti besplatan, a ulaznica će biti prilog za lečenja malog Radeta.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Pogledaj: Humanitarna akcija: Dođite na otvaranje bazena i pomozite Radetu da ode na lečenje

Narednih dana, ulaz na bazen naplaćivaće se po važećem cenovniku:

  • Celodnevna ulaznica za odrasle – 250 dinara;
  • Za decu do 10 godina starosti ulaz je besplatan;
  • Za decu od 10 do 18 godina ulaz je 100 dinara;
  • Poludnevna ulaznica za odrasle, za one koji dođu posle 15 h, iznosi 150 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here