Profesor Aličić proputovao ceo svet, ali se rodne Palanke ne odriče (VIDEO)

0
3996
Foto: RTV

BAČKA PALANKA: Mladi, obrazovani ljudi, u potrazi za poslom neretko odlaze iz naše zemlje. Uspešne karijere grade u inostranstvu, gde zarađuju mnogo više.


Na sreću, ima i onih koji misle drugačije. Profesor doktor Samir Aličić, pored toga što svoje znanje prenosi studentima prava, bavi se raznim hobijima, proputovao je ceo svet, ali ističe da je u Srbiji najlepše.

Pravni fakultet Samir Aličić završio je u Novom Sadu. Ubrzo je magistrirao Rimsko pravo, a nakon doktorata zaposlio se kao profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na Palama. Trenutno radi kao profesor Državnog fakulteta u Novom Pazaru.

Poslednjih nekoliko godina, prof. dr Samir Aličić uspešno sarađuje i sa fakultetom u Italiji, gde povremeno predaje. Govori pet stranih jezika italijanski, engleski, španski, nemački i latinski. Do sada je objavio dve knjige, u planu je i treća.

„To će biti zanimljiva knjiga za širu javnost jer nije usko stručna. U pitanju je prevod izbornog priručnika, rimskog političara i besednika Cicerona iz prvog veka pre nove ere. To su saveti za vođenje izborne kampanje… kako pridobiti birače, kako govoriti u javnosti? To je aktuelno i danas“, priča za RTV Samir Aličić.

„U slobodno vreme bavim se sportom, trčanjem pre svega i latino plesom. Volim da putujem, imao sam priliku da prisustvujem jednom simpozijumu, koji se održavao u Sibiru. Bio sam u Tadžikistanu, Palestini, to su veoma karakteristične destinacije. Životni put čoveka odvede na različite strane, ali je važno imati mesto gde se uvek vraćamo. Za mene je to Bačka Palanka, Tikvara, Dunav“, ističe on.

Iako je obišao veći deo sveta i nekoliko puta imao priliku da život nastavi u inostranstvu, Samir je odlučio da ne napušta svoju zemlju, jer kako kaže najbolje se oseća u rodnoj Bačkoj Palanci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here