Fudbaleri „Orlova BP“ debitanti u MFL Bačka Palanka

Afirmisati što veći broj „orlića“

0
1293

Proteklo je nešto više od dve godine od osnivanja bačkopalanačkog fudbalskog kluba „Orlovi BP“. Ovaj klub osnovan je u gradu na levoj obali Dunava 24. juna 2017. godine. U protekle dve godine, u ligaško takmičenje uključili su se mlađi pioniri, pioniri i kadeti „Orlova BP“.

Od nastupajuće sezone, prvi put će se u borbu za bodove upustiti i seniori „Orlova BP“ koji će se takmičiti u MFL Bačka Palanka.

 

– Sredinom jula seniori su počeli pripreme za skorašnje prvenstvo. Seniorskoj ekipi priključili smo sve kadete, tačnije sve igrače koji su napunili šesnaest godina. Osim njih, boje našeg kluba braniće i fudbaleri koji su tokom ovog leta stigli iz drugih klubova.

Pripreme obavljamo u Karađorđevu, gde ćemo igrati i prvenstvene utakmice – raportira Ivan Belec, trener „Orlova BP“.

Prvo kolo u okviru ligaškog takmičenja biće odigrano 25. i 26. avgusta. Do starta prvenstva
bačkopalanačke opštinske lige „Orlovi BP“ će odigrati tri – četiri utakmice.

– Naše ambicije u nastupajućem prvenstvu svode se pre svega na afirmaciju što većeg broja mladih igrača poniklih u našem klubu. Cilj nam je da se nakon dve sezone u našoj seniorskoj ekipi nađe osamnaest fudbalera koji su prošli rad u mlađim selekcijama. Do sada smo odigrali dve kontrolne utakmice. U prvoj smo poraženi u Gložanu od domaće „Budućnosti“ sa 2:3, a u drugoj smo kao domaćini pobedili „Neštin“ sa 7:0 – napominje
Belec.

Za sastav najboljih jedanaest konkurisaće: Malešević, Ilinčić, Polić, Šešum, Prole,
Bundalo, Antonić, Milašinov, Aćić, Lučić, Nađ, Čović, Avramović, Jarić, Gašić, B. Bjeloš,
Milošev, Dovičin, Staletović, Đurić i Lukač.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here