Vrednost radova – četiri miliona dinara

U naseljima Nova Palanka i Sinaj u toku je sanacija čvorišta u vodovodnoj mreži

276

O sanaciji čvorišta u vodovodnoj mreži u bačkopalanačkim naseljima Nova Palanka i Sinaj, saznali smo nešto više od Milana Fodore, rukovodioca sektora vodovod i kanalizacija bačkopalanačkog „Komunalprojekta“.


– Kao prvo želim da kažem da u bačkopalanačkim naseljima Sinaj i Nova Palanka, duži niz godina nije rađena sanacija čvorišta, koja je neophodna za buduću rekonstrukciju vodovodne mreže uopšte, pa samim tim i u ova dva naselja. Mreža je dosta stara, kao i sama čvorišta, pa je iz opštinskih budžetskih sredstava za 2019. godinu izdvojeno četiri miliona dinara, za sanaciju 39 čvorišta na ove dve lokacije.

– Kada se obavi započeta sanacija koja bi po planu trebala biti završena krajem septembra ili početkom oktobra ove godine, stvoriće se preduslovi da se u narednim godinama izvrši rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, na lokaciji Sinaj – Nova Palanka.

[wonderplugin_slider id=173]

 

– U poslednje vreme dešavalo nam se, kada smo imali potrebu da radimo intervencije na vodvodnoj mreži u ovom delu grada, da moramo da zatvorimo četiri, pet a ponekad i osam čvorišta, kako bi izvršili sanaciju kvara na lokaciji gde je nastao. Upravo to je osnovni razlog, zbog koga se vrši sanacija pomenutih čvorišta. Kada ona bude završena, samo na određenoj lokaciji ćemo zatvoriti vodovodnu mrežu, kako ne bi morali zatvarati, čitav potes Sinaja i Nove Palanke.

– U situacijama kada je u pitanju neki veći kvar, onda se mora isključiti i fabrika vode, pa bi u tom slučaju bez vode ostali i građani celog naselja Sinaj i Nova Palanka. Nije dakle reč o menjanju cevi, već o sanaciji čvorišta, da bi se na kraćim deonicama što pre otklonio uočeni kvar, čime bi se onemogućila isključenja vode uširem delu grada – kaže Milan Fodora.

Poslovi koji se trenutno obavljaju na Sinaju i Novoj Palanci, prethodnih godina su obavljeni i u drugim bačkopalanačkim naseljima.

– Prethodnih godina imali smo kampanju zamene čvorišta u najvećem delu Bačke Palanke. Međutim, ovaj deo grada –Sinaj i NovaPalanka, do sada nije rađen. Kad budu planirana budžetom sredstva za ove namene, nastavićemo ove poslove – zaključio je Fodora.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here