Bačkopalančani u slavu „Dečaka iz Vode“ Milana Mladenovića

842

Novo poetsko okupljanje u gradu pod nazivom „Bačkopalančani čitaju Mladenovića“ biće održano u četvrtak, 29. avgusta 2019. u parku ispred osnovne škole „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci s početkom u 20 časova.


Prethodnih puta Bačkopalančani su jedni drugima čitali poeziju Arsena Dedića i Branimira Džonija Štulića i to u lokalnim kafićima, dok, po prvi put ovakav vid književnog druženja biće upriličen na otvorenom.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Veče poezije naslovnog stiha Treba mi svet otvoren za poglede/Otvoren za trčanje slavi poetiku Milana Mladenovića osnivača i frontmena legendarnog benda Ekaterina Velika i antiratnog aktiviste koji je obeležio jednu epohu i ostavio neizbrisiv trag na ovim prostorima. Bačkopalančani će ga se naznačene večeri setiti uz neke od njegovih najlepših stihova.

Tom prilikom, kao i minulih puta, Bačkopalančani raznih profesija i dobi čitaće pesme „dečaka iz vode“ koje vole i koje su sami odabrali. Takođe, biće upriličen i muzički deo programa u okviru kog će pesme EKV-a izvoditi članovi kluba klasične gitare „Akord“ iz Bačke Palanke a postoji mogućnost da se, shodno svojim obavezama priključe i drugi muzičari grada. Sugrađane je ponovo okupila novinar i radijski voditelj Tamara Jožić, organizator prošlogodišnjih ali i ove poetske večeri.

S obzirom na specifičnost prostora na kom se odigrava čitav događaj, a to je park gde nema toliko mesta za sedenje sem klupa, svi oni koji žele da dođu i slušaju preporuka je da ponesu stare jastuke, prostirke ili ćebenca na kojima bi sedeli.

– Podršku ovom poetskom druženju daje i osnovna škola „Heroj Pinki“ kraj koje se i održava događaj i dakako da bi mogli iskoristiti stolice njihove škole, no, meni je lično bila zamisao da ovo u potpunosti bude jedno alternativno okupljanje gde će ljudi sedeti na travi ili betonu, piti piće koje su sami poneli, svako po volji, i uživati u ovoj ne baš uobičajnoj večeri u našem gradu, ističe Tamara.

U slučaju lošeg vremena, događaj se otkazuje, a novi datum biće blagovremeno istaknut.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here