Lazar Miškov na Mediteranskim igrama

Novo priznanje za bačkopalanačkog rukometnog radnika

1129
Lazar Miškov sa Anjom Pantić i Irenom Anđušić

Lazar Miškov, poznati rukometni radnik iz Bačke Palanke, učestvuje kao EHF delegat rukometa na pesku na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Patrasu u Grčkoj od 25. do 31. avgusta.


Rukomet na pesku će biti jedan od jedanaest sportova koji će se naći na ovogodišnjim Mediteranskim igrama. U rukometu na pesku će se za pehar pobednika Mediteranskih igara boriti 12 muških i sedam ženskih nacionalnih selekcija, a između ostalih tu su Italija, Grčka, Hrvatska, Malta, Portugal, Kipar, Egipat, Tunis i tako dalje.

Po rečima Miškova, ovim takmičenjem rukovode Međunarodni olimpijski komitet i IHF (internacionalna rukometna federacija).

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Naša zemlja, na žalost, nema predstavnike u ekipnom delu programa, ali će Srbiju, pored mene kao delegata, na Mediteranskim igrama predstavljati i sudijski par rukometa na pesku Anja Pantić – Irena Anđušić. Mediteranske igre su još jedan veliki korak u ekspanziji ovog sporta, a Srbija svakako treba da bude ponosna što će pod našom zastavom imati jedne od najelitnijih delilaca pravde u rukometu na pesku, napominje Lazar Miškov.

Zvanični EHF delegat iz Bačke Palanke dodaje da će na Mediteranskim igrama biti ujedno polaganje za sticanje IHF bedža što znači da posle polaganja i dobijanja ovog bedža može da bude delegat na Svetskom seniorskom i juniorskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama.

– Velika čast mi je ukazana za učešće na Mediteranskim igrama u Patrasu, a od sledeće sezone biću IHF delegat, naravno ukoliko položim a ja sam siguran da hoću. To znači da se možda mogu nadati učešću na Olimpijadi u Parizu 2024. godine jer će tada rukomet na pesku biti zvanično olimpijski sport.

Miškov se bavi rukometnim suđenjem od svoje četrnaeste godine i sudio je do 32.-33. godine života, nakon čega je prešao u rukometne delegate.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– U rukomet na pesku sam prešao 2012. godine, a dve godine kasnije sam položio za EHF delegata u Solunu, tako da sam emotivno vezan za Grčku, ali sam i dalje delegat u velikom rukometu, zaključuje Lazar Miškov.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here