„Daj Bože više ovakvih momaka“

Prijem vicešampiona sveta Strahinja Stefanovića kod predsednika opštine

1399

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica upriličio je danas, 29. avgusta svečani prijem svetskog vicešampiona u kajaku Strahinje Stefanovića.


Naš kajakaški reprezentativac je u sprinterskoj disciplini, jednosedu na 200 metara, osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Segedinu. Ovim rezultatom on je ispunio olimpijsku normu za Igre u Tokiju 2020. godine.

[wonderplugin_slider id=173]

 

U razgovoru sa predsednikom opštine, Strahinja i čelnici KKK „Tarkett“ ponosno su isticali svoje uspehe, ali su se dotakli i teme regatne staze koja bi, kako lokalni čelnici navode, krajem ove godine trebala da se proglasi projektom od nacionalnog značaja.

A kako je biti drugi na svetu, pričao je Strahinja Stefanović.

„Predivna je stvar doneti srebrnu medalju u Bačku Palanku sa Svetskog prvenstva. Ovo nije mala stvar, trudio sam se i verovao da mogu da uspem“, kaže ponosno Strahinja.

Pored Strahinje, kvotu za Olimpijske igre izborila je i Milica Starović, a sledeće godine će biti kvalifikacije na kojima se u disciplinama K1 1000 i K2 1000 još mogu izboriti norme za Olimpijadu.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica čestitao je Strahinji i kajak klubu „Tarkett“ na ostvarenom uspehu, a Bačkoj Palanci i Srbiji poželeo još ovakvih momaka.

„Svake godine naši kajakaši nas obraduju nekom medaljom, a mi smo iza njih da im pomognemo. Ovo je trenutno naš najtrofejniji sport i ovi momci i devojke su nam motiv da završimo regatnu stazu. Nadam se da će do kraja godine Vlada Republike Srbije utvrditi nacionalni interes samog projekta i da krenemo sa radovim. Čekamo nove medalje i nove uspehe“, kaže Šušnica.

Predsednik KKK „Tarkett“, Miroslav Rodić kaže da veruje da Strahinja može da donese zlato iz Tokija i tako Srbiju i Bačku Palanku stavi na prvo mesto kada je kajak u pitanju.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here