Na jezeru Provala održana izložba oldtajmera

823

Međunarodni tradicionalni skup oldtajmera, ove godine je održan 25 put zaredom. Rekordan broj posetilaca iz različitih krajeva, okupio se u subotu 31.avgusta na jezeru „Provala“ u Vajskoj kako bi uživali u prezentaciji dvotočkaša i četvorotočkaša iz svih era i velikih evropskih industrija.

Фотографија корисника Никола Јаничић

Organizator velelepnog skupa, YU AMK Veteran Novi Sad, ove godine je proslavio i veliki jubilej, 30 godina od osnivanja kluba, čime je svrstan u red najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Svečani defile oldtajmera je u subotu prvo svratio u Muzej piva u Čelarevu, nakon čega su nastavili put opštine Bač. Preko 90 vozila je učestvovalo na skupu lepotana koji svedoče o vremenima kada je stil života bio na zavidnom nivou. Najviše ih je pristiglo iz Srbije, i regiona: Slovenije, Hrvatske, BiH, ali su se mogle videti i austrijske i engleske tablice.

Фотографија корисника Никола Јаничић

Kao najatraktivniji automobili, ove godine su se izdvojili jedna Chevrolet Corvette C3, par Porschea 928 i jedna 911 Targa.

Фотографија корисника Никола Јаничић

Jedan od sponzora ovogodišnje izložbe je bio i restoran „Bački Dvor“ u kome je upriličen ručak za sve zvanice, a nakom kojeg je reli povorka nastavila put Novog Sada, gde je centralna izložba automobile dovela do Trga slobode.

Ovogodišnjem skupu oldtajmera prisustvovali su i predstavnici Turističke organizacije opštine Bač, ali i Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bač.

Фотографија корисника Никола Јаничић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here