Počela primena elektronskih dnevnika u bačkopalanačkim školama (VIDEO)

1344

BAČKA PALANKA: Pilot projekat elektronske evidencije obrazovnih podataka o učenicima osnovnih i srednjih škola koji će zameniti tradicionalne dnevnike u štampanom obliku, u  Srbiji je pušten u rad tokom školske 2017/2018. godine.


U praksi se pokazalo da je „elektronski sistem dnevnik“ skraćeno, esDnevnik, veoma koristan jer su svi podaci o učenicima na jednom mestu te su dostupni nastavnicima i direktorima, kao i roditeljima, uvek i svuda. Na ovaj način svaki roditelj može da pogleda ocene, izostanke i ostale napomene za svoje dete ali i da prati njegov napredak ili eventualno slabljenje učenja ili neprisustvovanje nastavi.  Pored spomenutih, tu su i mnogobrojne druge prednosti ovakvog digitalnog administrativnog sistema u školama.

Posle uspešnog pilot projekta koji je realizovan u više od 500 osnovnih i srednih škola naše zemlje, doneta je odluka da se od školske 2018/2019. godine, digitalni dnevnik uvede kao stalan sistem evidencije u svim školama u Srbiji.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Gimnazija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke, jedna je od srednjih škola koja je u potpunosti prešla na korišćenje esDnevnika. Kako je izgledao sam proces realizacije projekta i u kojoj je trenutno fazi, objašnjava Tamara Antić, direktorka gimnazije. U prilogu pogledajte koje su prednosti upotrebe elektronskog dnevnika u odnosu na štampane i da li su moguće zloupotrebe istog.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here