Promocija prve zbirke pesama Vladimira Pejovića

959

BAČKA PALANKA: Svoju prvu zbirku poezije pod nazivom „Saglasja trun“ Bačkopalančanin Vladimir Pejović predstaviće publici 18. septembra 2019. u osnovnoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“ u Bačkoj Palanci s početkom u 20 časova.

Pejović je ovdašnjem auditorijumu poznat kao sportski radnik. Svoju odbojkašku karijeru započeo je u bačkopalančkom klubu „Merkur“, a bitno je istaći da je igrao i za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, novosadsku „Vojvodinu“ i subotički „Spartak“. Kasnije odlazi u trenerske vode, te svoju sportsku priču u tom segmentu nastavlja u nekadašnjem matičnom klubu „Merkur“. Potom okreće se i restauraciji starih vozila ali lagano i pisanju poezije. Trenutno radi na prikupljanju građe za monografiju odbojkaškog kluba „Merkur“.

Kada u pitanju je zbirka „Saglasja trun“ srpska književnica Gordana Pavlović, inače, redovan član UKS i Matice srpske koja je radila recenziju za istu ističe da nas između pesama dočekuju misli kao zaključci pročitanog, ili uvod u ono što sledi, ili da prosto pokušamo u svakom trenutku života da nađemo harmoniju, sklad neophodan za spokoj duše. A to se može ostvariti jedino ako čuvamo od zaborava sve žrtve naših predaka, prenosimo istinu stradanja našeg naroda, ostavljajući pokoljenjima kao nauk, da bi očuvali sopstveni indetitet, znali poreklo i uvek bili svoji na svome. I dodaje da ujedno to i jeste poruka ove knjige „Saglasja trun“ koju od srca preporučuje.

Kada u pitanju je program promocije Pejovićeve zbirke u njemu će učestvovati Sandra Milutinović, direktorica Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“, Klub klasične gitare „AKORD“ i Marko Šalić, Goran Jović, samostalni umetnik, Jovan Knežević , učenik OŠ „Sveti Sava“, Nemanja Jeličić, Nemanja Radovanov i Ognjen Rajinac, glumci amateri, Ivana Tadić, Jelena Andrijašević, Petar Cvetinov i Milan Bursać, doajen bačkopalanačke kulturne scene.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here