Sjajni rezultati

Pioniri KK „Elit“ zapaženi na kajakaškom prvenstvu Srbije u Beogradu

1187

Ekipa Kajakaškog kluba „Elit“ u sastavu Adrijana Duvnjak – Nevena Sič – Rada Rađenović i Lena Rokvić osvojila je titulu pionirskog prvaka Srbije u trci četveraca na 1.000 metara prošle nedelje na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu za sve kategorije u Beogradu.


Pri tome treba naglasiti da su Adrijana Duvnjak, Nevena Sič i Rada Rađenović 2007. godište, a Lena Rokvić je godinu dana starija. One su ove sezone bukvalno nepobedive na domaćoj sceni, a osvajanje zlata u Beogradu im je vrhunac uspeha.

[wonderplugin_slider id=104]

 

 

Mlade Palančanke su zapažene bile i u trkama dvoseda gde je posada Adrijana Duvnjak  Nevena Sič osvojila bronzu na deonici od jednog kilometra.

– Četiri naše takmičarke su veslale kvalifika- cione trke u jednosedima i dvosedima i učestvovale u svim finalnim trkama gde su ostvarile zapažene uspehe. Još kada znamo da su ove devojčice i najmlađe u odnosu na konkurenciju, onda je njihov uspeh još veći, kaže Branislav Miškov, trener kajakaša „Elita“.

– Na ovakvim takmičenjima do izražaja dolazi kvalitet naših kajakaša. Oni su u svojim godištima superiorni u odnosu na ostale rivale, a evo i u Beogradu su pokazale da mogu da budu ravnopravne sa starijima, pa i da ih i pobeđuju. To pokazuje da naš klub ima stabilnu i jaku bazu sastavljenu od takmičara koji predvode najmlađu ekipu u Srbiji. Kajakaši „Elita“ su pokazali kvalitet u Mini kajak ligi i na prvenstvima Vojvodine i Srbije u mini kajaku, a uspešni su bili i na međunarodnim regatama.

– To su sjajni rezultati koji zaslužuju i veću pažnju u ovoj sredini. Ljudi koji su u mogućnosti da pomognu ovoj deci da nastave uspehe i ostanu u Bačkoj Palanci, trebalo bi da im pruže podršku u nabavci opreme koja im je neophodna da prati njihov napredak. To nisu velika sredstva koja se ne mogu usmeriti u pravom smeru, a sve su to naša i dobra deca, uspešna u školi i klubu, koja iza sebe imaju rezultate i kvalitet, naglašava Miškov.

[wonderplugin_slider id=136]

 

 

Kajak klub „Elit“ je u ekipnom plasmanu kod pionira bio četvrti od 24 ekipe sa 47 bodova, a treće mesto mu je izmaklo za samo četiri boda.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here