Palanački pijačari traže uređeniji javni toalet

1
1703

BAČKA PALANKA: Preko trideset prodavaca na Gradskoj pijaci u centru Bačke Palanke poptisalo je peticiju kojom od opštinskog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“, koje upravlja ovim objektom, traže da se obnovi javni toalet i da se neko bolje nego do sada brine o higijeni i redu.


Toalet je smešten u ćošku robnog dela pijace, a pijačari koji imaju tezge i prodavnice uz ovaj sanitarni čvor kažu da ga, osim pijačnih prodavaca (ima ih oko 150) koriste i mušterije, ali i taksisti, pa i drugi iz okoline. Vele da nema radnika koji stalno brine o toaletu, pa, posebno leti, širi se neprijatan miris po pijaci i dodaju da dnevno u proseku ovaj objekat koristi preko 300 ljudi.

 

Pijačari kažu da bi možda trebalo uvesti i naplatu ako ona nije obračunata u cenu zakupa tezgi i prodajnog prostora i lokala. Jedan od predloga je, ako komunalci neće to da rade, da raspišu tender, pa neka toalet održava i naplaćuje onaj ko hoće da se brine o hiigijeni

Bačka Palanka kao grad se preko 25.000 stanovnika osim ovog nema javni toalet, a na pijaci prodavci i potrošači koriste i toalete u nekoliko ugostiteljskih objekata. Ali, normalno ugostitelji kao uslov traže da se plati piće, a u obližnjoj autobuskoj stanici uređene toalete, kao i svuda u ovakvim objektima, mogu da koriste samo putnici sa plaćenom kartom.

 

1 KOMENTAR

  1. Odlična tema!!! Postoje 2 javna toaleta koja pamtim kao dete ali su oba ruinirana i stvarno je sramota da su u takvom stanju jedan je na staroj železničkoj stanici gotovo u centru grada i mogao bi da se obrnovi i uredi a drugi je na dečijem igralištu na Dunavu i on bi trebao da bude u funkciji jer smo mi od uređenog gradića postali selendra, nadam se da će nadležni imati sluha za potrebe svojih građana!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here