O zakupu javnih površina za manje montažne objekte

Zasedalo Opštinsko veće

2073

Na zasedanju Opštinskog veća članovi su razmatrali rešenje o davanju u zakup javnih površina za postavljanje manjih montažnih objekata shodno skupštinskoj odluci.


Doneto je rešenje da se daju u zakup javne površine u naseljenim mestima Bačka Palanka – grad i Obrovac, Čelarevo, Mladenovo, Pivnice, Nova Gajdobra, Tovariševo i Silbaš na period od pet godina.

Članovi Opštinskog veća su takođe razmatrali i izveštaj o sportskim aktivnostima u Bačkoj Palanci za prošlu godinu koji je obrazložio Darko Božović iz Komisije za ocenu godišnjih programa kojima se zadovoljavaju  interesi iz oblasti sporta.

– Opšte stanje sporta je u našoj opštini pozitivno. Može se sa sigurnošću reći da je naša lokalna samouprava jedna od retkih u Srbiji koja sve svoje obaveze prema sportistima, udruženjima, savezima, kao i sportskoj infrastrukturi na vreme izmiruje. Tome svakako idu u prilog brojne osvojene medalje kako na domaćoj tako i internacionalnoj sceni, a isto tako i povećan broj klubova i takmičara u našoj sredini. Najveća dobrobit u 2018. godini je otvaranje kapitalnog objekta Sportske hale u Gajdobri.

[wonderplugin_slider id=177]

 

– Poseban akcenat Republika Srbija, Ministarstvo i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport stavljaju na školski sport. Osim grada Novog Sada, naša lokalna samouprava je jedina u Južnobačkom okrugu koja obilato budžetira školski sport i svako dete i profesori u školama se rad odazivaju tome.

Opštinsko veće je vratilo na doradu izveštaj o radu AD „PPC Bačka Palanka“ za prošlu godinu iz tehničkih razloga.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here