Prva nagrada za koreografiju „Kupres“

Članovi KUD - a "Dr Mladen Stojanović" gostovali u Zubinom Potoku na manifestaciji "Moj Kolašin, igra i peva"

1845

U subotu, 14. septembra, u Zubinom Potoku održana je manifestacija „Moj Kolašin, igra i peva“. U okviru ove tradicionalne priredbe, obeleženo je četrdeset godina umetničkog rada i delovanja, koreografa Milivoja Mikija Velimirovića.


Izuzetno zapažen nastup na ovoj manifestaciji, imali su članovi KUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova. U Zubinom Potoku, nastupio je prvi ansambl, veteranski sastav i pevačka grupa mladenovljanskog KUD – a.

Na priredbi je među ostalima, bila prisutna i Zorica Todorović, umetnički rukovodilac veteranskog sastava, CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Članovi mladenovljanskog kulturno – umetničkog društva, imali su izuzetno zapažen nastup. O tome najrečitije govori činjenica, da je veteranski sastav izveo tri koreografije, prvi ansambl jednu koreografiju, a muška pevačka grupa, dva puta je nastupila. Velike simpatije prisutne publike, pobrala je koreografija „Kupres“, koja je proglašena za najbolju. Na osnovu prvog osvojenog mesta, Mladenovljanima je dodeljen pehar.

Vredi napomenuti, da je u sklopu manifestacije „Moj Kolašin, igra i peva“, prezentovana i gastronomska ponuda kraja njenih učesnika. Mladenovljani su imali zanimljivu i uz to veoma kvalitetnu ponudu jer su pored hrane, ponudili i pića – vina i rakiju sa neštinskog područja. Pored toga, učesnicima manifestacije podeljen je i promo materijal Turističke organizacije Bačka Palanka.

Za uspešnu prezentaciju hrane i piće, članovi mladenovljanskog KUD- a se zahvaljuju Mesari „Drljača“, Vinariji „Stakić“ i Destileriji „Knežević“.

Pre odlaska za Zubin Potok, članovi KUD–a iz Mladenova, organizovali su prikupljanje pomoći deci sa Kosova, koja se sastojala od školskog pribora. Pored članova Društva akciju su podržali i u nju se uključili, učenici OŠ „Branko Ćopić“ iz Mladenova, kao i „Kajtez šop“, STR „Valjak“ iz Bačke Palanke i Limarija „Sredojević“ iz Mladenova. Školski pribor uručen je učenicima OŠ „Blagoje Radić“ iz Zupča.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Nakon posete Zubinom Potoku, svako od nas koji je tamo boravio nosi nezaboravne uspomene. Naš domaćin, ostavio je na nas izuzetno dobar utisak, tako da ćemo ono što smo kod njih doživeli dugo pamtiti. Koristim ovu priliku da pozovem sve ljude dobre volje, da nađu vremena i posete našu braću i sestre na KiM jer će njima ta poseta mnogo značiti. Što je najvažnije osetiće da nisu sami.

– Članovi KUD–a „Dr Mladen Stojanović“, zahvaljuju se i ovim putem lokalnoj samoupravi i predsedniku Opštine Branislavu Šušnici, na razumevanju i pomoći – kaže Goran Krtinić, iz KUD –a „Dr Mladen Stojanović“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here