Danilo Crnjanski, ipak drugi

U Tovariševu održane moto – kros trke

1747

TOVARIŠEVO: Na veoma dobro pripremljenoj stazi „BAP rejsing tima“, u Tovariševu su minule nedelje (22. septembar), održane izuzetno zanimljive i kvalitetne moto – kros trke. Na trkama koje su se bodovale za šampionat Srbije, učešće je uzelo blizu 70 vozača iz Srbije i inostranstva.

Nakon probne vožnje, koju su obavili vozači u svih sedam klasa, takmičenje je zvanično otvorio i vozačima puno uspeha poželeo, Darko Božović, direktor USR „Tikvara“. Tačno u podne, startovala je prva trka zvaničnogprograma – trka u klasi MX ATV. Vredi istaći, da su u svim klasama vozile dve trke, izuzev u klasi MX ATV, u kojoj su se njeni vozači samo jednom pojavili na startu, ako se izuzme probna vožnja.

[wonderplugin_slider id=64]

Prva trka zvaničnog progrma, održana je u klasi MX ATV, a obeležili su je vozači „BAP rejsing tima“ – Zdravko Crnjanski, Dimitrije Bjeloš i Oliver Fekete. Naime, njih trojica su se na kraju trke pozicionirala na prvo, drugo i treće mesto. U ovoj trci učestvovao je još jedan član „BAP rejsing tima“ – Veljko Stanišić, koji je zauzeo peto mesto.

Žestok obračun za trijumf u trci – klasa MX 65, a samim tim i za osvajanje prvog mesta, vodili su domaći takmičar Danilo Crnjansko i Aleksa Milosavljević, iz kluba „Tanasko Rajić“. Pobednika trke odlučila je bolja pripremljenost Milosavljevića, koji je pre svega zahvaljujući većem broju obavljenih treninga, stigao do osvajanja prvog mesta. Danilo Crnjanski se ovaj put, morao zadovoljiti plasmanom na drugu poziciju.

[wonderplugin_slider id=177]

U klasi MX S, maksimalan broj bodova za „BAP rejsing tim“, osvojio je Vlatko Provodovski, koji je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih vozača u ovoj klasi.

U ekipnom plasmanu „BAP rejsing tim“ je trenutno drugi, odmah iza bačkotopolskog kluba „024 MX“. Naredna , ujedno i poslednja trka ovogodišnjeg prvenstva Srbije u moto – krosu, voziće se u Bačkoj Topoli.

– Na trkama održanim u Tovariševu, učestvovao je veliki broj vozača iz Vojvodine. Zbog lošeg materijalnog stanja u kome se nalazi većina vojvođanskih klubova, oni najčešće nisu u mogućnosti da se takmiče izvan Vojvodine, Moto – savez Srbije, trebao bi više pomoći moto – kros asocijaciju, jer bi ako to ne uradi, za dve – tri godine mogao ostati bez moto – kros takmičara. Svojim, kao i rezultatima ostalih takmičara iz našeg kluba, sam potpuno zadovoljan. Iskoristio bih ovu priliku, da se zahvalim, svim sponzorima, nedeljnih trka u Tovariševu – kaže Zdravko Crnjanski predsednik „BAP rejsing tima“.

Trojici najuspešnijih takmičara u svim kategorijama, kao klubovima koji su osvojili prvo, drugo, ili treće mesto u konkurenciji ekipno 1 i ekipno 2, dodeljeni su pehari. Pehare je uručila, Milica Bodiroža iz Novog Sada. Trke u Tovariševu po sunčanom i prijatnom vremenu za vožnju i gledanje, pratilo je preko 1500 gledalaca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here