„Osvrt nazad u prošlost“

U Narodnoj biblioteci "Veljko Petrović"

524

BAČKA PALANKA: Početak školske godine doneo je ideje za nova kreativna druženja sa učenicima iz OŠ „Sveti Sava“.


Učenici IV 1 odeljenja i njihova učiteljica Jasmina Vasojević, rado školske časove realizuju u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ inspirisani lepim prostorom i okruženi knjigama. Ovaj put održane su dve dvočasovne radionice na temu „Osvrt nazad u prošlost“ kroz povezivanje nastavnih sadržaje iz Prirode i društva i Narodne tradicije.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Da bi časovi bili zanimljiviji viši diplomirani bibliotekar Dragana Petrić pripremila je fotografije, albume i knjige koji se nalaze u fondu Zavičajnog odeljenja. Cilj je bio da upoznamo učenike sa značajem poznavanja porodične istorije, kako bi ih ova interesantna građa podstakla na razmišljanja i razgovor o prošlosti. Zajednički smo zaključili da je fotografija bitan svedok prošlih događaja i da je treba čuvati.

Kreativni deo ovih časova-radionica iskazali su crtajući svoja porodiča stabala i pravljenjem foto albuma. Ovakvi časovi zanimljivi su mališanima, jer na neformalan način usvajaju nove pojmove, povezujući ih sa onim što već znaju, a kroz praktičan rad razvijaju maštu i lepo se zabavljaju.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here