Takmičenjem u saobraćaju obeležena Nedelja mobilnosti

Saobraćaj

631

U subotu 21. septembra 2019. ispred zgrade Skupštine opštine, Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka i Kancelarija za mlade uz pomoć Crvenog krsta, Doma zdravlja –Hitna služba, auto škola, AMK “Bačka” i Turističke organizacije, organizivali su opštinsko takmičenje u saobraćaju, povodom Nedelje mobilnosti i Svetskog dana bez automobila.


Ispred Saveta za bezbednost saobraćaja, obratio se Milorad Paripović.

– Završni dan Nedelje mobilnosti obeležavamo motivacionim takmičenjem učenika naše opštine u veštini vožnje bicikala, u poznavanju saobraćajnih propisa i učešćem u saobraćaju na specijano pripremljenom poligonu. Takmičenje je vrlo interesantno, takvih nema u drugim sredinama, a za razliku od drugih mi danas dodeljujemo kao nagradu za najbolje pet bicikala, pet vaučera za kupovinu školskog materijala sa po 5.000 za drugoplasirane i od 3.000 dinara za trećeplasirane takmičare.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Gost na takmičenju je bio i jedan ozbiljan proizvođač bicikala, oni su postavili svoje štandove, upućuju i savetuju decu. Svim učesnicima i građanima delimo letke o bezbednosti saobraćaja, sa posebnim akcentom na pešačke prelaze. Posebno razgovaramo sa građanima koji imaju preko 60 godina života, da nam kažu kako bi oni želeli da ih uputimo u stvari oko bezbednosti saobraćaja, jer do sada, naša nastojanja nisu baš bila najuspešnija.

– Apelovali smo na zaposlene u SO da na posao dođu peške ili biciklima, da obeleže Dan bez automobila.

Ispred Kancelarije za mlade, obratio se koordinator, Radovan Rusimović:

– Kada smo čuli da se održava takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa i vožnji bicikala ponudili smo saradnju i pomoć Savetu za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka, što su oni rado prihvatili. Sve je prošlo u najboljem redu, bilo je više od stotinu učesnika takmičenja.

– Kancelarija za mlade je na manifestaciji delila letke, reklamni materijal, koordinisala decom.

Na manifestaciji su postignuti sledeći rezultati: Četvrti razredi: 1. Lana Kapelan, 2. Nemanja Đukanović, 3. Vuk Vojnović; Peti razredi: 1. Boris Trivunović, 2. Bojan Prole, 3. Milica Gaćeša; Šesti razredi: 1. Sergej Dejanović, 2. Jana Velemir, 3. Lana Nešticki; Sedmi razredi: 1. Đorđe Veličković, 2. Lenka Vuković, 3. Simeona Kuzmanović; Osmi razredi: 1. Aleksa Ivić, 2. Milan Pavlović, 3. Petar Tasić.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Najuspešniji na poligonu bio je Mateja Petržljan – bez negativnih poena. Nagrade najboljima uručio je predsednik Skupštine opštine, Mita Lačanski.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here