Teme iz svakodnevnog života dece

Udruženje "Veseli školarac" iz Gajdobre organizuje predavanja

1268

Udruženje „Veseli školarac“ iz Gajdobre, čiji je osnivač učiteljica Tijana Bratić, organizuje druženja sa decom u prostoriji čitaonice biblioteke „Jovan Dučić“, inače ogranka NB „Veljko Petrović“ iz Bačke Palanke.


Jednom nedeljno obrađuju se teme iz svakodnevnog života dece pa je prošle subote tema predavanja bila „Vršnjačko nasilje – uzrok i posledice“ i „Kako spečiti konflikte među decom“.

Predavač diplomirani psiholog Jelena Šutović je dečacima i devojčicama na jedan kreativan način prezentovala svakodnevne situacije iz kojih može nastati verbalni konflikt koji vrlo često vodi ka fizičkom nasilju. Kroz spontane i neformalne razgovore deca su iznela svoja iskustva i načine kako deluju da bi se izbegle posledice i sprečile pojave vršnjačkog nasilja.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Uz teoretski i praktični deo deca su kroz crteže opisivala način kako rešavati nastale konflikte. Radionice koje prvenstveno imaju za cilj edukaciju biće organizovane i za roditelje pa se pozivaju svi zaintersovani da se priključe ovim predavanjima, koja će se i ubuduće baviti aktuelnim temama kako za decu tako i za roditelje.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here