U toku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Bačkoj Palanci

3
3127

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka većnici su usvojili tri dokumenta vezana za rad Predškolske ustanove „Mladost“ iz Bačke Palanke. 


Radi se o strateškim dokumentima koji se svake radne godine rade tokom septembra i podrazumevaju Izveštaj o radu za radnu 2018/2019. godinu, Godišnji plan rada za radnu 2019/2020. godinu i Aneks predškolskog programa.

Direktor Predškolske ustanove „Mladost“ Goran Šatara kaže da je u ovoj ustanovi protekle godine sve išlo prema planu i programu, a u novu radnu godinu ulaze spremni.

„Planovi PU „Mladost“ za tekuću godinu su u skladu sa zakonom o obrazovanju, a mi kao ustanova uvek planiramo i dodatne aktivnosti i manifestacije koje nisu obavezujućeg karaktera, ali smo mi u svetu predškolstva prepoznatljivi po tome. Kroz manifestacije kao što je na primer Dečija olimpijada, afirmišemo decu i vrednosti koje su neophodne za jedan uspešan rast i razvoj naših mališana“, rekao je Šatara.

 

Kada je u pitanju proširenje kapaciteta, Šatara ističe da se već intenzivno radi na tome. Kao što je javnosti poznato, iz godine u godinu ova ustanova se susreće se listama čekanja jer u vrtićima nema dovoljno mesta. Direktor Goran Šatara kaže da će se formiranjem vaspitnih grupa u Silbašu, Obrovcu i na kraju izgradnjom još jednog većeg vrtića u Bačkoj Palanci, ovaj problem konačno rešiti.

„PU „Mladost“ ima potrebu za proširenjem smeštajnih kapaciteta. Do kraja godine očekujemo formiranje dve vaspitne grupe u Silbašu, a plan je i da se u Obrovcu u toku sledeće godine otvori jedna vaspitna grupa. U toku je izrada projektne dokumentacije za jedan veliki objekat koji bi zadovoljio sve potrebe u gradu“, kaže direktor Goran Šatara.

Naredne nedelje u utorak 8. oktobra PU „Mladost“ tradicionalno će obeležiti Dečiju nedelju. Na platou u centru grada od 09.30 h mališani koji pohađaju ovu ustanovu pesmom i igrom obeležiće svoju nedelju.

3 KOMENTARA

 1. Gospodine Satara,
  Da li vi primecujete kad idete na posao da je vasa zgrada zrela za renoviranje fasade? Sramota na sta lici ustanova za decu.
  Kako vam to ne smeta?
  Fasada otpada, sumorno i ruzno izgleda. Kao i ono predskolsko kod pruge.
  Zgrade vise lice na posleratne rusevine.
  Daj sredite zgrade, pobogu.

 2. Da li treba spomenuti da su grupe u vrticu od po 30 dece a dve vaspitacice se smenjuju u toku radnog vremena pa je uvek samo jedna sa svom tom decom. Sta moze jedna osoba na 30 klinaca? Jedino da ih sacuva zive. A privatni vrtici imaju uslov da jedan vaspitac bude na sestoro dece.

 3. Nadam se da ce prosirenjem kapaciteta i deca nas koji nemamo vezu, imati tu privilegiju da pohadjaju vasu cenjenu ustanovu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here