Gajdobranin Dušan Samardžić na Svetskom prvenstvu 3×3 (U 23)

3341

LANŽU: Muška 3×3 reprezentacija Srbije do 23 godine počela je učešće na FIBA 3×3 (U23) Svetskom prvenstvu koje se održava u Kini. Za reprezentaciju Srbije nastupa i Dušan Samardžić koji je rođeni Gajdobranin.

Dušan Samardžić

Ovo je još jedan svojevrstan dokaz da bačkopalanačka opština stvara sjajne košarkaše, jer je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu 3×3 (U18) u Tbilisiju (Gruzija) za reprezentaciju Srbije, koja je zauzela 5. mesto nastupio i Bačkopalančanin Ranko Kumović.

Dušan i drugari iz reprezentacije Srbije su Svetsko prvenstvo u Kini započeli na najbolji mogući način. U prvim utakmicama savladane su reprezentacije Litvanije i Mongolije.

Prvi meč za našu reprezentaciju na ovogodišnjem izdanju 3h3 Svetskog prvenstva za igrače do 23 godine bio je izuzetno bitan, ne samo zbog činjenice da je prvi na šampionatu, već i zato što je protivnik bila izuzetno kvalitetna reprezentacija Litvanije.

Upravo su naši reprezentativci i ušli u duel sa bremenom važnosti meča, ali ih to nije previše opteretilo i omelo da pruže izuzetnu partiju i savladaju vršnjake iz Litvanije rezultatom 19:12. Meč je bio izuzetno tvrd, a naša ekipa je igrala izuzetnu odbranu protiv šuterske reprezentacije Litvanije.

Foto: Košarkaški savez Srbije

Izjednačena borba je bila više od polovine meča, dok se naša reprezentacija nije „odlepila“ na 11:8 na tri minuta do kraja. U tom trenutku je „proradio“ i šut Srbije za dva poena tako da je utakmica privedena kraju na najbolji mogući način. Za Srbiju je Vidović postigao 7, Samardžić 6, Trajković 5, a Milaković 1 poen.

Foto: Košarkaški savez Srbije

Pogledajte utakmicu Litvanija – Srbija (Klik OVDE)

U drugu utakmicu protiv reprezentacije Mongolije naša ekipa je ušla sa mnogo manjim opterećenjem, što je moglo da bude pogubno. Mongolija je pružila izuzetnu partiju i do samog kraja je utakmica bila neizvesna. Rezultat je bio 18:18 na ulasku u poslednji minut utakmice, međutim naši momci su smogli dovoljno snage da privedu utakmicu kraju u svoju korist rezultatom 21:18. Mongoliji je Samardžić ubacio 8 poena, Trajković 7, a Vidović 6, dok se Milaković nije upisao u strelce.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Pogledajte utakmicu Mongolija – Srbija (Klik OVDE)

Pred našom reprezentacijom je dan odmora, da bi svoje poslednje mečeve u grupi naši momci igrali u subotu, 5. oktobra, i to od 7.30 sati (po srpskom vremenu) protiv reprezentacije Južne Koreje, a potom od 10.30 časova (po srpskom vremenu) protiv vršnjaka iz Holandije. U ovom trenutku u našoj grupi D Holandija i Srbija su jedine dve ekipe sa obe pobede, dok je Litvanija treća sa pobedom i porazom. Mongolija i Južna Koreja su bez pobede nakon prvog dana takmičenja.

Podsećamo da će dve prvoplasirane ekipe obezbediti plasman u četvrtfinale, a eventualni protivnik naše reprezentacije u slučaju da se plasira mogu da budu ekipe iz grupe B gde su favoriti domaćini Kinezi, uz SAD, Letoniju, Rumuniju i Kazahstan.

Svi direktni prenosi utakmica sa FIBA 3h3 U23 Svetskog prvenstva iz Lanžua mogu se pratiti na zvaničnoj veb stranici turnira na adresi Klik OVDE kao i na zvaničnom „jutjub“ FIBA kanalu Klik OVDE.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here