Ovo je Vladimir Krnač – pobednik „Slagalice“ (VIDEO)

Skroman, otac četvoro dece, višestruki davalac krvi

5207
Izvor: Večernje novosti/Foto: D. Dozet

Decenijama sticano znanje, Vladimir Krnač (56) iz Bačkog Petrovca, pobednik 118. ciklusa popularne „Slagalice“, svakodnevno dopunjava i nadograđuje, baš kao što žuljevitim, i od rada ogrubelim rukama, mistrijom, fanglom i libelom, od temelja gradi kuće, pišu „Večernje novosti“.


Hodajuća enciklopedija, kako još nazivaju ovog skromnog čoveka, oca četvoro dece, višestruko nagrađivanog dobrovoljnog davaoca krvi, svojim zadivljivujućim znanjem „preti“ da nadmaši popularnost kulena, nadaleko čuvenog brenda Bačkog Petrovca.

U skromnom domu Krnačevih, punom ljubavi, razumevanja i sloge, sve je prepuno knjiga. U vitrinama, naravno, dominiraju enciklopedije. Znanje, na kojem mu, sigurno, mnogi zavide, stiče i na internetu. Kao sunđer, upija svaku novu informaciju i podatke. Najviše u zimskim mesecima, kada odloži zidarski alat.

Po obrazovanju bravar i samouki građevinac, Vladimir je u svom domu ugostio reportere „Novosti“, skromno ističući da je do sada učestvovao u 13 različitih kvizova, pobeđivao, gubio, uspeo da se plasira u pet različitih finala, a u „Slagalici“ čak dva puta da se upiše kao finalni pobednik.

– Kao pasionirani gledalac kvizova, kojih je pre 16-17 godina zaista bilo mnogo, odlučio sam da se i ja prijavim. Prvi, primarni motiv, tada mi je bio novac – iskreno priznaje domaćin. – U kvizu „Sam protiv svih“, osvojio sam 140.000 dinara i osladilo mi se, pa sam nastavio da se prijavljujem. Kako je vreme odmicalo, novac je bio sve manji motiv, i prevladao je takmičarski duh. Hteo sam da pokažem znanje, a to sam i ostvario.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Izazovu da sa protivnikom, pred kamerama i televizijskim auditorjumom, odmeri znanje, Krnač jednostavno ne može da odoli, a onome ko uspe da ga nadmaši, iskreno čestita. Još se živo seća, kako kaže, strahovitog poraza od pre šest godina u superciklusu „Slagalice“, kada je izgubio u finalu.

– Takmičar iz Niša, Miroslav Cvetković, sa kojim sam sada dobar prijatelj, pregazio me je sa 100 poena razlike – sa osmehom veli Krnač. – To pamtim kao najteži poraz, ali sada se spremam za revanš.

I pored teškog i napornog posla na građevini, Krnač nađe vremena da čita i u glavi „slaže“ podatke. Priznaje da ih je, ipak, najteže u memoriji zadržati, jer što dalje ideš, sve više se traži. Interesuju ga sve oblasti, ali sport mu je, ipak, omiljena, a u „Slagalici“ najviše voli igru „Ko zna zna“.

Najveći navijači, ali i kritičari, Vladimiru su članovi porodice, sinovi Vladimir (24), Branislav (23) i ćerke Kristina (20) i Marina (17). Za suprugu Senku u šali voli da kaže da mu je „supervizor“.

Među prijateljima, Krnač je pre svega poznat kao veliki humanista. Do sada je 106 puta dobrovoljno dao krv, a rukav je prvi put zavrnuo kao vojnik u Travniku.

– Da nemam zdravstvenih smetnji, nastavio bih sa darivanjem krvi, ali nažalost zbog lekova koje koristim, to mi nije dozvoljeno – kaže Krnač, dodajući da su sinovi pošli njegovim, humanim stopama. – Nadam se da sam spasao bar jedan ljudski život.

Nagradna putovanja

Nagradna putovanja, osvojena u kvizovima, Vladimir je prvi put iskoristio 2018. godine. Tada je sa suprugom Senkom krstario Mediteranom, odnosno grčkim ostrvima.

– Obično su aranžmani bili letnji, kada na građevini ima najviše posla i zbog toga nisam putovao – navodi nam razlog Krnač.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here