Turistička organizacija opštine Bač na 52. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu

566

Turistička organizacija opštine Bač je u okviru Međunarodnih sajmova „LORIST“, ove godine u periodu od 03.10. do 05.10. učestvovala na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu i svoju ponudu predstavila na štandu Turističke organizacije Vojvodine.


Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, prirodni potencijali i mnoštvo ugostiteljskih objekata ovog kraja, privukli su veliku pažnju posetilaca.

Upravo je tokom drugog dana Sajma arhitekta konzervator iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture dr Slavica Vujović na štandu Pokrajinske vlade prezentovala kandidaturu Kulturnog predela Bača za ulazak na zvaničnu UNESCO listu svetske baštine. Predstavnici TOO Bač na poziv gospodina Nenada Berića iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, takođe na štandu Pokrajinske vlade prisustvovali su stručnom panelu na temu: „Vinoturizam i cikloturizam“, gde se govorilo o potencijalima ovih vrsta turizma na teritoriji Vojvodine uzevši region Istre kao inspiraciju.

S obzirom na činjenicu da su zaposleni u TOO Bač, prošle godine u organizaciji kompanije “Futurizam doo” i Turističke organizacije Vojvodine pohađali obuku za lokalne vodiče Bačke koju je u saradnji sa Svetskim udruženjem turističkih vodiča (WFTGA) i po njihovim standardima držala dr Ivana Ćuruvija, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu su prisustvovali trećem skupu turističkih vodiča, održanom na temu: „Saradnja i problemi turističkih vodiča na Balkanu i konvencija svetskog udruženja turističkih vodiča Novi Sad – Srbija 2021. godine“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Skup je otvorio podpredsednik Pokrajinske vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, gospodin Ivan Đoković, dok su se prisutnima obratili i dr Nataša Pavlović direkrorica Turističke organizacije Vojvodine i dr Ivana Ćuruvija predsednica Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije.

Tokom subote, trećeg dana Sajma, predstavnici TOO Bač su između ostalih ugostili i najbolje ambasadore Srbije, paraolimpijce predvođene našim sugrađaninom, jednim od najuspešnijih stonotenisera Srbije, gospodinom Zlatkom Keslerom.

Veliko interesovanje posetilaca Sajma je zadobio i štand “Pčelinje klinike – Bee Clinic”, gospodina Jozefa Gašparovskog koji je široj i stručnoj javnosti prezentovao blagodeti apiterapije, ali i sve druge pčelinje proizvode koje možete da pronađete na teritoriji opštine Bač, u njegovoj klinici u Bačkom Novom Selu. Ponosno ističemo činjenicu da je PG „Jozef Gašparovski“, na ovogodišnjem Sajmu, od strane Regionalne razvojne agencije Bačke nagrađeno oznakom pozitivnog uticaja na ruralni razvoj – BREND BAČKE, za izuzetan doprinos razvoju ruralnih sredina, ruralne ekonomije i turizma. RRA Bačka oznaku dodeljuje u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije.

Međuregionalna saradnja i umrežavanje svih činilaca koji kreiraju turističku ponudu jednog predela je imperativ, koji će privući modernog turistu 21. veka – zaključak je ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here