Podeljeni paketi školskog pribora deci romske nacionalnosti

U Opštini Bačka Palanka

1
1373

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović podelili su danas (10.10.) pakete školskog pribora deci romske nacionalnosti sa teritorije opštine Bačka Palanka.


Podela školskog pribora realizovana je u okviru Lokalnog akcionog plana za podršku Romima Opštine Bačka Palanka.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović izrazila je zadovoljstvo što je deo današnjeg događaja i rekla da je ovo samo jedna u nizu akcija koje organizuje Opština Bačka Palanka.

 

„Nama kao romskoj nacionalnoj zajednici obrazovanje je prioritet jer to je jedini put da izađemo iz začaranog kruga bede i siromaštva“, dodala je Jelena Jovanović.

Ona je istakla da Opština Bačka Palanka aktivno učestvuje na konkursima koje raspisuje Pokrajinska vlada kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma.

„Bačka Palanka je jedna od Opština gde se pre 20 godina po prvi put uveo romski jezik kao izborni predmet, a to je za našu zajednicu itekako važno kako ne bi izgubili svoj identitet“, kaže Jovanović.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica zahvalio se pokrajinskog poslanici i istakao koja su to četiri prioritetna cilja Lokalnog akcionog plana.

„Jedan od tih ciljeva je svakako obrazovanje jer će na taj način u budućnosti lakše dolaziti do posla i popraviti svoj materijalni i društveni status. Opština Bačka Palanka će i u narednom periodu, ne samo kroz obrazovanje već i kroz druge vidove gledati da pomogne romskoj nacionalnoj zajednici“, dodao je Šušnica.

 

1 KOMENTAR

 1. Dragoša Kalajića treba čitati jer čini mi se biće kasno za svaku akciju:
  U ciganskom naselju glavna, noćna zabava mladih sastoji se u demoliranju ukradenih, luksuznih automobila, koje potom pretvaraju u buktinje, uz eksplozije što se razležu kilometrima daleko, najavljujući, sumorno, vreme velikih promena. Policija se ne usuđuje da uđe u naselje uljeza već samo šalje opštinske službe da krotko i ponizno pokupe ostatke pira uništenja. Noću Cigani istržu pragove železničke pruge – dovodeći u opasnost saobraćaj – a najradije bakar i aluminijum koji dobro prodaju. Žali se drugi železničar, koji se ne usuđuje da saopšti svoje ime: Službenici železnice ne usuđuju se da im traže karte jer znaju da će dobiti batine.
  „Da bi ukrali trideset centimetara bakra – rasturili su nam nekoliko puta električneuređaje za pokretanje tračnica, zbog čega naši ljudi moraju da rade cele noći.” Kad se upravnik stanice pobunio, Cigani su mu zapretili: „Ti si noću sam!” I doista, noću se čuju pucnji vatrenog oružja, a prostor oko stanice i okolne ulice su prepuni izmeta
  i t ragova m okraće j er C igani n e v ole d a k oriste o dgovarajuće z ahode, k oje i m j e opština stavila na raspolaganje.
  a evo taze vesti što rade migranti:
  https://vijesti.hrt.hr/549125/patronazna-sestra-tijekom-obilaska-novoroenceta-svjedocila-rafalnoj-paljbi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here