Đaci prvaci kod predsednika opštine Bačka Palanka

1
1820

Povodom obeležavanja Dečije nedelje predsednik opštine Branislav Šušnica i predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski ugostili su u petak, 11. oktobra 2019. godine, đake prvake iz svih škola naše opštine.


Ova poseta je upriličena u okviru aktivnosti za vreme trajanja Dečije nedelje, pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“, koja se tradicionalno obeležava svake godine u oktobru.

Predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine poželeli su mališanima puno uspeha u daljem školovanju i uručili komplete knjiga za školske biblioteke svim osnovnim školama sa teritorije opštine Bačka Palanka. Kao i svake godine poseta je završena sadnjom drveta generacije ispred zgrade Skupštine opštine.

 

Ove godine, Dečija nedelja obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.

 

1 KOMENTAR

  1. Najomraženijim ljudima OU upućujemo zahtev da se pod hitno uklono ind. objekat u centru sela Pivnice nadomak osnovne škole. Meštani

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here