Aleksandar Štajfer šesti

Na finalnom mastersu Skajraning lige Srbije

1183

Nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer je učestvovao na finalnom mastersu Skajraning lige Srbije „Sokolov put 2019“ i osvojio odlično šesto mesto.


Time je Štajfer ponovio uspeh od prošle godine u trci u kojoj je učestvovalo 40- tak takmičara. Ostvareno vreme Aleksandra Štajfera je bilo 3.12, 40 sati.

– Bila je to zaista prava epska staza duga 22 kilometra sa 2.200 metara uspona. Pravi skaj rejs liticama preko tri vrha Mosora, Sokolovog kamena do cilja na vrhuTrem na 1.810 metara nadmorske visine, kaže Aleksandar Štajfer.

[wonderplugin_slider id=177]

 

– Fantastičan je bio osećaj pre i tokom trke. Odlično sam startovao u drugoj grupi sa trkačima koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta. Strašan tempo je bio u prvih deset kilometara, a onda su usledile litice Mosora. To je deo trke samo za one najhrabrije i tu se lomi trka i pravi razlika između trkača. Usledili su tehnički i ekstremni delovi pored spuštanja sa Mosora, penjanje na Sokolov kamen, a potom i završni uspon na Trem i borba za šesto mesto. Na kraju sam bio osmi u ukupnom plasmanu, a šesti od domaćih takmičara.

– Ostvario sam samo minut sporije vreme nego 2016. godine kada sam bio u mnogo jačem treningu. Fantastično odrađena trka bez pada u tempu i krize.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here