Afera u Domu zdravlja ne jenjava. Pokradene radnike sud proglašava krivim!

3
12690

BAČKA PALANKA: Radnici bačkopalalanačkog Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ nalaze se u naizgled bezizlaznoj situaciji jer im je naloženo da ponovo plate ono što su već regulisali.

Ovde mukama radnika nije kraj jer po sudskoj presudi moraju da uplate i troškove sudskog postupka koji više desetina puta prevazilazi osnovni dug za već uplaćenu robu koju su kupovali na rate putem administrativnih zabrana.

 

Kroz razgovore sa akterima ove priče, pokušali smo da saznamo šta se konkretno dogodilo u ovom slučaju, u nadi da će pravda konačno biti zadovoljena.

3 KOMENTARA

 1. Pitanje za sindikat je:
  Zašto se ljudima savetovalo da ih zastupa advokat i zašto advokat nije oštećenim radnicima objasnio da postoji mogućnost da oni izgube parnicu i da snose teret plaćanja uvećan za takse i kamate.
  Zašto se radnici drže na silu da budu članovi sindikata uz objašnjenje da će ih advokat zastupati na sudu besplatno ako budu članovi.
  Zašto sindikat ne učestvuje u pomoći prilikom plaćanja sudskih troškova i taksi.
  Zašto da budemo članovi propalog sindikata i vraćamo dug prinudnom naplatom od naše članarine.
  Znači dva puta vraćamo dug .

  • Petljale su doktorka Libuše Jurica Blagojević, zatim Biljana Kovačević koja je bila blagajnica, jedno vreme bila sa Libuše i Mirjana Valan u sindikatu.

 2. Firme koje su tuzile radnike su u pravu,jer radnici njima nisu isplatile uzetu robu
  Druga je prica sto Sindikat nije prebacivao novac preuzet od radnika na racun ….
  Ne znam sta pise u ugovoru…
  Zato sada radnici treba da tuže Sindikat

  Sve administrativne zabrane koje se uzimaju,uzimaju se uz ugovor Firme koja prodaje robu i Firme u kojoj su radnici zaposeni…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here