Problem teretnog saobraćaja kroz Bačku Palanku (VIDEO)

8
9724

U sredu, 16. oktobra 2019. godine, primećeno je preusmeravanje transportnih kamiona koji su se kretali ka graničnom prelazu Bačka Palanka iz pravca Novog Sada, na obilaznicu ka gajdobranskom putu. Na taj način je uobičajena gužva ka graničnom prelazu sa Hrvatskom, smanjena. Međutim, ovo je samo privremeno rešenje.

 

Kolone kamiona koje se najčešće utorkom, sredom i četvrtkom stvaraju na ulazu u Bačku Palanku iz smera Novog Sada i protežu duž ulica Kralja Petra I  i Svetozara Miletića ka graničnom prelazu, predstavljaju velik problem svim građanima. Ugrožen je javni saobraćaj i kretanje vozila hitnih službi. Stanovnici okolnih stambenih blokova i ulica ne mogu normalno da funkcionišu jer im je kretanje ograničeno položajem teretnih vozila. Vlasnici trgovina i firmi imaju problem sa dolaskom svojih transportnih vozila sa robom.

Deca nisu bezbedna na putu od kuće do škole, dešava se da prelaze pešački put između parkiranih kamiona što predstavlja veliku opasnost. Sa druge strane, prema izjavama vozača kamiona, čekanje na prelazak granice sa Hrvatskom iz Bačke Palanke, traje i više od 10 časova a usled toga nastaju i drugi problemi kao što su kašnjenja isporuke robe, premor vozača, što je posebno opasno za bezbednost saobraćaja i potencijalna opasnost od upadanja migranata u prikolice kamiona dok su parkirani.

8 KOMENTARA

 1. Граница је на погрешном месту, то је једини и прави проблем.
  Са вером у Бога, слобода или смрт.

 2. Jedna velika 0 (nula) za nadležne… situacija ulazi u drugu godinu a oni tek sad spominju da bi trebala pomoć ministarstava. Fale nam mlađi ljudi od struke i dela koji se neće bojati da kažu i traže od NS i Bg ono šta stvarno treba ovom gradu. Pohvala za korektno izveštavanje.

 3. Novi Most !!! Ideja i nada već dugo postoji a sad ima i razlog i to kakav !! Ako sad ne izgrade taj most neće nikada!!

 4. Izgradnja novog mosta bi bila jedino i najbolje resenje, kako za kamione tako i za nas narod koji svakodnevno putuje iz sremskih sela u Backu Palanku na posao…Tuga i sramota kako se ophodimo prema svom narodu. Kao sto su nam neophodni auto putevi, tako nam je potreban i novi most koji ce povezivati celu nasu Srbiju, bez da smo primorani ulaziti iz svoje drzave u susednu Hrvatsku kako bi iz nje, ponovo usli u svoju zemlju…

 5. Problem kamiona moze da se resi lako, da se zabrani prelaz svima koji su u tranzitu, a to su sve turski, rumunski i bugarski kamioni koji dolaze na granicu u Backu Palanku, a upuceni su na gp Batrovci ali ih nasi carinici pustaju jer im uzimaju 5e po kamionu, radim kao vozac kamiona i ovo vam govorim iz prve ruke. Granica je ovde odavno, a priznacete i sami, do prosle godine se u BP nije mogao videti ni jedan kamion, a to je zato jer se sad proculo medju stranim kamiondzijama da mogu brzo preci ovde za 5e…mislim moze se to lako i snimiti kako se daje i uzima mito, vise se i ne krije…sa hrvatske strane se daje 20 kuna, oko 3e…a nase palanacke kamiondzije salju na obilaznicu da cekamo sa rumunima, bugarima i turcima e to je tuga braco moja, i to nas salje niko drugi vec glavni sa saobracajnu policiju u gradu, saobracajac gospodin ciji sin ima kamione i koje doticni sprovodi preko reda pod rotacijom direktno do prelaza…banda lopovska sve do jednog, zato drzava i propada, zato mladi i odlaze, sve nam je tako…

 6. Most neka reši Vučić.
  Ovo je od ekonomskog značaja a i za stanovnike sela Vizića i Neština bi značilo mnogo.
  Vučiću POMOZI nam.
  Seljani Neština.

  • Обратите се Андреју Вучићу. Што га нисте питали за помоћ када је долазио у Нештин?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here